,, 26– 30 septembrie 2011,, – SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

0
1.794 vizualizari
views
IJP Braşov
IJP Braşov
Într-un comunicat de presa IJP Brasov anunta ca in perioada 26 –30 septembrie 2011 se derulează la nivel naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, interval în care atât poliţiştii din cadrul IPJ Braşov vor organiza şi desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, după cum urmează:
·     26 septembrie 2011 – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
·     27 septembrie 2011Prevenirea delincvenţei juvenile în şcoli
·     28 septembrie 2011 Prevenirea victimizării minorilor
·     29 septembrie 2011Prevenirea infracţiunilor în mediul rural
·     30 septembrie 2011 Informare şi educaţie rutieră
Toate aceste domenii fac obiectul programelor/campaniilor de prevenire care se derulează la nivelul IPJ Braşov de la începutul anului 2011.
Programul activităţilor
·     26 septembrie 2011 – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
·        ora 11.00 – Conferinţă de presă la sediul IPJ Braşov
·        ora 12.00 – Organizarea şi desfăşurarea de acţiuni pentru distribuirea de materiale cu recomandări preventive şi consilierea cetăţenilor din mediul urban şi rural. Acţiunile se vor desfăşura în zonele cu risc criminogen ridicat şi vor avea ca tematică prevenirea furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi autoturisme.
În municipiul Braşov :
ora 12.00 – Centrul Vechi al Braşovului – CAPC şi Secţia 1 Poliţie
–         Zona Brintex, Real – Secţia 2 Poliţie
–         Zona Gării Braşov – Secţia 3 Poliţie
–         Calea Bucureşti( zona centrelor comerciale) – Secţia 4 Poliţie
–         Piaţa Astra Orizont – Secţia 5 Poliţie
·     27 septembrie 2011Prevenirea delincvenţei juvenile în şcoli
·        ora 11.00 – Organizarea şi desfăşurarea de întâlniri cu minorii din Complexul de servicii Măgura Codlea (Str. Carpaţi nr. 23)pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. Va fi prezentat un material informativ – preventiv realizat de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii .
În judeţul Braşov , poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevii din şcoli şi licee pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.
·     28 septembrie 2011 Prevenirea victimizării minorilor
·        ora 11.00 – Organizarea unei activităţi educative în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Clubul de copii ,,Oaki Junior,,.Activitatea se va derula la Şcoala Generală nr.19 (Sala de sport) cu participarea unui număr de 100 de copii din clasele a I-a şi a II-a , şi va consta în jocuri şi concursuri pe tema prevenirii victimizării minorilor.
În judeţul Braşov , poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevii din şcoli şi licee pe tema prevenirii victimizării minorilor.
·     29 septembrie 2011Prevenirea infracţiunilor în mediul rural
·     ora 09.00 – Organizarea unei ,,caravane,, a prevenirii infracţiunilor în mediul rural (prevenirea furturilor din locuinţe/case de vacanţă, din societăţi comerciale, de animale, a furturilor de produse agricole şi a tâlhăriilor) în localităţile Hărman, Sânpetru, Bod ).Activitatea va consta în distribuirea de pliante şi consilierea cetăţenilor şi se va desfăşura cu sprijinul voluntarilor CAPC.
·     30 septembrie 2011 Informare şi educaţie rutieră
·        ora 11.00 – B-dul Gării (trecerea de pietoni din faţa My Place) şi B-dul Saturn (zona magazin Liedl) -Organizarea unor acţiuni de conştientizare a conducătorilor auto privind obligativitatea acordării priorităţii pietonilor la trecerile pentru pietoni, şi a pietonilor privind obligativitatea de a traversa numai prin locurile permise.
Acţiunea va consta în informarea conducătorilor auto prin intermediul unor pancarde (cu mesaje) purtate de către voluntari în zonele trecerilor pentru pietoni în care s-au înregistrat accidente. Totodată, în aceleaşi zone vor fi distribuite pietonilor pliante cu recomandări privind traversarea în condiţii de siguranţă a străzii.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic