Ziua Națională Antitutun marcată și la Codlea

0
2.333 vizualizari
views

Ziua Națională Antitutun a fost marcată la Codlea în instituțiile de învățământ. Elevii celor două licee din oraș au desfășurat o amplă campanie de informare cu privire la efectele nocive ale fumatului și a riscurilor la care se expun persoanele care fumează. Dis-de-dimineață, elevii de la Colegiul Tehnic ,,Simion Mehedinți” cât și cei care frecventează orele de curs la Liceul Teoretic Codlea, au derulat diferite activități în cadrul școlii. Impactul cel mai mare l-a avut însă reuniunea elevilor celor două licee la orele 12:30, în centrul orașului, făcând poate pentru prima dată front comun într-o campanie de informare a cetățenilor pe această temă. Elevii au oferit mere în schimbul unei țigări, pe care au rupt-o, și au înmânat pliante cu informații despre fumat și efectele acestuia.

Direct implicați în coordonarea celor două instituții de învățământ în cadrul acestei acțiuni, Asociația Pentru Înfrumusețarea Codlei și Dan Vlad – consilier local, s-au bucurat de  sprijinul și deschiderea ambelor licee și a coordonatorilor acestora, având alături mai mulți agenți economici care au înțeles necesitatea acestei campanii: Sc LIROV SRL, NiCEPRINT, Sc Exotic SRL, Sala de fitness PowerGym.

Astfel, o cantitate de 100 de kg de mere a fost distribuită atât în școli cât și persoanelor de pe stradă, trecători, care fumează și care au renunțat la o tigară, prelungindu-și viața cu câteva secunde, statistic vorbind. Cuvintele sunt de prisos, iar imaginile surprinse de catre colega noastră Loredana Cozma, elevă la LTC și membru al Asociației Pentru Înfrumusetarea Codlei, vorbesc de la sine.

Campania Antitutun la Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic