Turismul rural românesc își revine timid

0
681 vizualizari
views

Zona Bran Moeciu, un pol al turismului rural romanesc, se pare ca iese din colaps, iar acest lucru s-a vazut in multimea de turisti pe care am intalnit-o in statiune si pe care de altfel o intalnim, mai ales in weekend urile cu vreme frumoasa. Reprezentantii Asociatiei Nationale de Turism Rural spun ca numarul de sosiri in statiune, chiar daca a fost la jumtate fata de cel de anul trecut, a depasit asteptarile proprietarilor de pensiuni.

Cei mai multi turisti au fost in luna august, mai ales in weekend ul care tocmai a trecut unde graadul de ocupare in unitatile de cazare a fost de peste 80% . Oamenii au cautat sa fuga de haos, au optat pentru excursii de 1 zi,  iar muntele a fost varianta ideala pentru ei. Mai mult, pentru aceasta perioada, pe turisti, i-au ajutat si tichetele de vacanta.

Daca am avut mii de turisti romani in zona Bran Moeciu, nu am putea sa spune la fel si despre cei straini. Lipsa lor s-a resimtit mai ales in privinta obiectivelor turistice din zona, cum ar fi castelul Bran.

Odata cu redeschiderea restaurantelor, proprietarii de pensiuni din Bran spera ca numarul de turisti sa creasca, mai ales in privinta cazarilor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic