Tinerii din România învată gratuit să facă afaceri

0
1.584 vizualizari
views

Acestia vor participa la 16 cursuri de formare antreprenorială susținute de traineri calificați CNFPA în centrele regionale de la Craiova, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța, înființate prin proiectul strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”.

Înscrierile la cursurile de formare profesională au început săptămâna aceasta, și se vor derula până la data de 30 noiembrie. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani interesate pot opta pentru urmarea unui astfel de training la adresa de e-mail: inscrieri@fiitanarantreprenor.ro

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) în parteneriat cu SIVECO România și Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat organizează, în perioada februarie 2012 – aprilie 2013, cursuri de formare profesională pentru tineri. Trainingurile se vor desfășura în cadrul proiectului strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”, implementat sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) şi este cofinanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale.

4830 de tineri vor beneficia de traininguri gratuite de formare profesională. Cele 16 cursuri organizate în cadrul proiectului ID 63270 acoperă întreaga arie de formare în domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate și sănătate în muncă”, „Manger de inovare”, „Expert evaluator de întreprinderi”, „Contabil”, „Cercetător economist în marketing”, „Asistent în relații publice și comunicare”, „Agent comercial”, „Competențe sociale și civice (responsabilitatea socială a companiei)”, „Competențe antreprenoriale (leadership)”, „Competențe antreprenoriale (negociere)”, „Competențe antreprenoriale (legislație comercială)”, „Tehnologia informației și comunicării”, „TIC – elemente suport în managementul firmă – Microsoft Project” și „Managementul documentelor”.

Trainingurile se vor desfășura dupa metoda clasică, “face to face”, și online. Persoanele care aleg să urmeze cursurile de formare profesională conform primei variante vor obține certificate autorizate CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților). Participanții la trainingurile online vor primi certificate de absolvire acordate de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI), SIVECO România și Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat.

Următorul pas în derularea proiectului este inaugurarea centrelor regionale de formare antreprenorială de la Craiova, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța, în perioada 31 august – 15 septembrie 2011.

„Un astfel de proiect vine să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii performanţei în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale.” (Cristina Catană, manager proiect)

Generarea de posibile modele este cel mai mare succes pe care orice om de afaceri din România şi-l poate dori.” (Marius Ghenea, antreprenor)

Persoanele interesate de înscrierea la cursurile de formare profesională pot obține informații suplimentare la numărul de telefon: 0771 571 846 – Iulia Săndulescu, responsabil înscrieri.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic