A fost aprobată noua taxă auto

0
864 vizualizari
views

Guvernul a aprobat azi  proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, arata surse din cadrul guvernului.

Proiectul prevede ca daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani. Taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, chiar daca autovehiculul este produs in strainatate sau in tara, dar si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 dar si in fuctie de deprecierea autoturismului. Daca persoana care solicită înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei primei înmatriculări a autovehiculului, taxa se calculează în funcţie de anul fabricaţiei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic