Cearta intre gunoaie

6
1.847 vizualizari
views
Am primit pe adresa redactiei un material demn de tot dispretul unui cetatean cu bun simt. Indignata de privelistea oferita, o mai veche cititoare a decis sa ne scrie din dorinta de a trage un semnal de alarma, poate cineva va lua masurile ce se impun. Facand o gluma pe marginea subiectului am ajuns la concluzia ca nu oamenii sunt vinovati, nici autoritatile, ci gunoaiele, care isi adjudeca certarete locul in maial.
„Astazi, fiind o zi frumoasa, am hotarat sa merg pe maial impreuna cu prietenul meu sa facem un gratar si cand am ajuns acolo, am avut o ,,surpriza” : mizerie aproape peste tot … Am stat si m-am gandit cat de needucati pot fi unii pentru ca le este lene sa ia un sac menajer pentru gunoaie… Dar se pare ca unii merg pe principiul: daca persoana aceea face asa, eu de ce sa nu fac la fel? Sunt anumite portiuni ale maialului unde se afla foarte multe gunoaie, in rest pe ici pe colo cate un pahar, o punga, etc … Ar trebui ca cineva sa se ocupe de amenajarea spatiului verde si pentru nepastrarea curateniei sa se primeasca amenda si poate ca asa se va invata minte sa nu mai arunce lucruri nefolositoare in natura. Se zice ca trebuie sa pastram si sa mentinem natura curata ci nu  sa o murdarim, corect?”
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

  1. cum iti asterni, asa dormi … nu sunt numai gunoaielede pe spatiile verzi , ci si casele derapanate, curtile neangrijite, si omletele nazale pe trotoare care te face sa mergi cu ochii inchisi din restaurat la masina sau spre casa, ca sa nu „dai la rate” consumatia, iar apoi te asteapta surpriza urmatoare: de cand e la moda sa-ti plimbi potaia prin oras, au aparut si minele ne explozibile dar alunecaose de exprmente canin, (nu mai continui cu enumeratul ca mi se face sila). in alta ordine de idei,trecand prin Ungaria, am invidiat tara vecina pt curatenia de pe strazi si din natura … si ca sa nu dam vina pe tigani (in Ungaria sunt la fel de multi ca in Romania) … Asa ca … … …

  2. Dar de molozul si resturile de materiale de constructii aruncate zilnic in maial, ce ziceti ?Personal am asistat intr-o dupa-amiaza la descarcarea unui camion de moloz, dar ghiciti, camionul avea numarul de inmatriculare XXX PMC. Nu a existat data in care sa merg la Maial si sa nu vina cineva sa descarce gunoi si moloz, fie ca este vorba de o caruta, masina sau camion . Si asta nu ar fi singura problema, ce ziceti de zgomotul infernal pe care il fac pasionatii de motoare, de iarba care este terfelita fara mila si de faptul ca ii indispun pe toti cei care vin sa se relaxeze? Oare cine ar trebui sa vada toate aceste nereguli, care nu se intampla de ieri, de azi?

    • Buna Adina, sincer eu daca as surprinde asa ceva …as da in presa direct cat si as sesiza Garda de Mediu, lucru care l-am facut si anul trecut cu individul care arunca gunoaie in timp ce noi faceam curat la actiunea Let’s do it Romania (vezi aici articol)

    • fiecare cetatean care vede nereguli, TREBUIE sa puna mana pe telefon si sa sune la politie (pt motociclisti) la mediu (pt camioanele de moloz) si la primarie pt orice neregula … numai sesizarile inregistrate se amendeaza!!! (orice mijloc de transport are un numar de inmatriculare)

    • Daca nu se regaseste in cele expuse, va rog sa il retrimiteti, in urma verificarilor efectuate, sectiunile „spam” , „gunoi” si „in asteptare” sunt goale.

Comments are closed.