Distanta dintre spital si puscarie este de o manifestatie

4
1.420 vizualizari
views

De ce intarzie deschiderea spitalului Codlea? Ca sa iesim in strada, asa ne-am obisnuit noi, codlenii. Mai bine spus, cativa dintre acestia.

Ce nu stiu insa codlenii este faptul ca orice manifestatie neautorizata atrage dupa sine consecinte.  Daca la prima vedere genul acesta de manifestatie se doreste a fi o miscare civica, in fapt se numeste ANARHIE, iar ultima tentativa a fost in 36 in Spania. Urmarea a fost moartea a unui milion de oameni. Parafrazand unul dintre cititorii nostri fideli:

„Eu unul, ma dezic de asemenea practici. „Dura lex , sed lex ” nu inseamna doar ca legea e dura, ci si ca e obligatorie indiferent daca ne convine sau nu. Ceea ce incerci tu sa faci prin aceste lucruri inseamna indemn la nesupunere civica, ceea ce este foarte grav. Toti care te vor urma sa nu uite ca vor fi obligati sa suporte consecintele (dosare penale, condamnari etc). Daca au curajul (din pacate am vazut ca tu il ai) sa o faca. Eu nu voi face niciodata asa ceva. Daca pana acum a fost o joaca veti vedea ce se va intampla daca va veti opune FIZIC, cand vor veni sa ia aparatul. E problema voastra, eu doar am incercat sa va avertizez, pentru ca imi pasa.. (…). Dar cand depasesti anumite limite, nu uita consecintele.

Nu poti lupta impotriva ilegalitatilor, ilegal. Ghandi a aratat omenirii. El a luptat, dar nu s-a batut. Si a obtinut ce a vrut. Toata viata a sustinut ca niciodata cearta nu aduce nimic. Si nu s-a certat niciodata cu autoritatile sau dusmanii. (…)… si dialogul sunt calea, nu „lupta” . E mai bine sa construiesti decat sa darami, mai bine sa dai decat sa iei, mai bine sa lauzi decat sa critici, mai bine sa te intelegi decat sa te certi. De aceea suntem mai bucurosi si mai fericiti cand oferim un cadou unui copil, decat atunci cand il certam, cu toate ca ambele gesturi sunt necesare si neaparate. Calea insa si-o alege fiecare singur.” – Dorin Saramet

Cine si de ce doreste aceasta defavoare facuta comunitatii codlene? Repercursiunile se vor resimti in timp, investitorii vor evita zona, avand precedentul Vaii Jiului si Miron Cozma. Iar distanta dintre spital si puscarie nu este decat de o manifestatie.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. pentru o cauza zic eu nobila trebuie sa faci ceva.De cele mai multe ori pierzi cu dreptatea de partea ta.Atunci ce ramane de facut?Oare daca ieseau toti din codlea rezultatul probabil ar fi fost altul.

  2. Nu este nimeni ipocrit sa spuna ca nu avem nevoie de sanatate la Codlea, de un spital. AVEM! Dar avem nevoie sa intelegem ca suntem guvernati de LEGI care ne confera atat drepturi cat si obligatii. Cand acestea nu sunt respectate de o masa de oameni, vorbim despre ANARHIE. Rezolvarea problemei spitalului se va face urmand caile legale de atac, intr-un sistem care nu este perfect. Rabdarea si intelepciunea, acuratetea si verticalitatea ne sunt ARMELE, sa constientizam ca atunci cand mergi la biserica si spui CREZUL, ca procedand numai asa ne va fi bine. Altfel, ne vom taia singuri creanga de sub picioare.

  3. Păcat că citatul lui Dorin Şaramet este scos dintr-un context al unei discuţii foarte lungi. Foarte păcat. Dar nu s-ar mai fi potrivit cu mesajul articolului…

Comments are closed.