Târgul Slow Food ,,Roadele Pământului” Editia 31

0
1.621 vizualizari
views
Mult asteptatul targ de produse traditionale revine weekend-ul acesta in Piata Sfatului, in ton cu atmosfera care prevesteste sosirea iernii. 40 de producatori din toata tara aduc cele mai apetisante produse intre 26 si 27 noiembrie 2011, la Targul Slow Food “Roadele Pamantului®”, organizat in centrul Brasovului.
Astfel, toti brasovenii sunt invitati sa-si umple frigiderele si camarile  pentru urmatoarea saptamana sau sa inceapa sa-si faca proviziile pentru iarna.
De data aceasta, sunteti asteptati sa cumparati  produse „de dulce” si de post, muraturi, branzeturi, ulei presat la rece, paine pe vatra, turta dulce si prajituri de casa, siropuri, vin, fructe si legume de la Stupini.
Oferta targului se imbogateste in acest sfarsit de saptamana, cu cateva produse noi: gem de ghimbir made in Brasov, preparate din  lapte de capra –  de la Calarasi, dulceata de merisoare sau de agrise si zacusca cu ghebe, produse in Suceava, dar si cunoscutele muraturi in saramura Puiucul.
In plus, cei care tin postul Craciunului vor gasi in centrul orasului sarmale de post, zacusca pentru toate gusturile, pastrav afumat sau deserturi traditionale din Maramures – foi cu bulion umplute cu dulceata de mar si dovleac, pandispan de post cu stafide si nuca sau placinta cu mere. Iar daca vi se va face frig, veti putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert si aromat cu scortisoara sau ceaiuri bio.
Pentru ca se apropie sezonul rece, producatorii vin si cu produse destinate sa va intareasca in mod natural sistemul imunitar. Asadar, la targ veti gasi o larga varietate de sortimente de miere si o sumedenie de alte produse apicole: capaceala, tinctura de propolis, Apilarnil si chiar faguri cu miere, crescuti direct in borcan.
Unul dintre scopurile organizarii Targului Slow Food “Roadele Pamantului®” este de educare a gustului consumatorilor. La aceasta editie la standul Elk Farm veti avea ocazia sa degustati produse din carne de vanat, precum pastrama sau carnatii de cerb si de mistret ori salamul din carne de urs.
Piata va fi deschisa atat sambata, cat si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.
Editia curenta a targului Slow Food de la Brasov este penultima din acest an, in decembrie urmand sa se desfasoare Targul de Craciun. In realizarea acestui eveniment, organizatorii, Conviviumul Slow Food si Asociatia „Roadele Pamantului”® beneficiaza de sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Targ_Slow_Food_noiembrie

Mult aşteptatul târg de produse tradiţionale revine weekend-ul acesta în Piaţa Sfatului, în ton cu atmosfera care prevesteşte sosirea iernii. 40 de producători din toată ţara aduc cele mai apetisante produse între 26 şi 27 noiembrie 2011, la Târgul Slow Food ,,Roadele Pamantului®”, organizat în centrul Braşovului.

Astfel, toţi braşovenii sunt invitaţi să-şi umple frigiderele şi cămările  pentru următoarea săptămână sau să înceapă să-şi facă proviziile pentru iarnă.

De data aceasta, sunteţi aşteptaţi să cumpăraţi  produse ,,de dulce” şi de post, murături, brânzeturi, ulei presat la rece, pâine pe vatră, turtă dulce şi prăjituri de casă, siropuri, vin, fructe şi legume de la Stupini.

Oferta târgului se îmbogăţeste în acest sfârşit de săptămână, cu câteva produse noi: gem de ghimbir made in Braşov, preparate din  lapte de capră –  de la Călăraşi, dulceaţă de merişoare sau de agrişe şi zacuscă cu ghebe, produse în Suceava, dar şi cunoscutele murături în saramură Puiucul.

În plus, cei care ţin postul Crăciunului vor găsi în centrul oraşului sarmale de post, zacuscă pentru toate gusturile, păstrăv afumat sau deserturi tradiţionale din Maramureş – foi cu bulion umplute cu dulceaţă de măr şi dovleac, pandişpan de post cu stafide şi nucă sau plăcintă cu mere. Iar dacă vi se va face frig, veţi putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert şi aromat cu scortişoară sau ceaiuri bio.

Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii vin şi cu produse destinate să vă întărească în mod natural sistemul imunitar. Aşadar, la târg veţi găsi o largă varietate de sortimente de miere şi o sumedenie de alte produse apicole: căpăceală, tinctura de propolis, Apilarnil şi chiar faguri cu miere, crescuţi direct în borcan.

Unul dintre scopurile orgănizării Târgului Slow Food ,,Roadele Pamantului®” este de educare a gustului consumatorilor. La aceasta ediţie la standul Elk Farm veţi avea ocazia să degustaţi produse din carne de vânat, precum pastrama sau cârnaţii de cerb şi de mistreţ ori salamul din carne de urs.

Piaţa va fi deschisă atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00.

Ediţia curentă a târgului Slow Food de la Braşov este penultima din acest an, în decembrie urmând să se desfăşoare Târgul de Crăciun. În realizarea acestui eveniment, organizatorii, Conviviumul Slow Food şi Asociaţia „Roadele Pamantului”® beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Braşov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic