Sezon deschis la gripa si viroze pulmonare !

0
832 vizualizari
views

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,   folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă.  De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protectie adecvate.  Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile va începe în această săptămână monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă din sezonul 2011-2012.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va lansa campania anuală de vaccinare antigripală gratuită. Anul acesta, are în plan utilizarea unui număr de 1.000.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.  Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii .

Conform datelor statistice de la Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în perioada 10-16 octombrie, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică au fost înregistrate peste 2.600 de cazuri de viroze de sezon. Dintre acestea, 16 au fost cazuri diagnosticate epidemiologic ca fiind gripe, 8 dintre cazuri fiind la bebeluşii de pînă într-un an. De asemenea, peste 2.200 de cazuri au fost diagnosticate ca infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Dintre acestea, 24 de persoane au necesitat internarea in spital. Si pneumonia a  fost diagnosticata la peste  350 de  pacienti.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic