Schimbare majoră din noul an şcolar. Este total interzis din septembrie, ce trebuie să ştie elevii, părinţi şi profesorii

0
2.973 vizualizari
views
Foto arhiva

Noua lege a educaţiei va interzice telefoanele mobile în clasele primare din septembrie. La liceu, rămâne la latitudinea fiecărei şcoli.

Noul an şcolar 2023-2024. Numărul copiilor care petrec mai multe ore zilnic pe telefoane este în creştere. Cu toate că învaţă să folosească tehnologia cu dibăcie în epoca inteligenţei artificiale, psihologii atrag atenţia că timpul petrecut în exces pe telefoanele mobile poate să aibă un impact negativ asupra lor.

Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă. Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, declară Jeni Chiriac, psiholog.

Mai multe ţări ca Franţa, Olanda şi Grecia interzic telefoanele mobile în şcoli, iar China limitează timpul petrecut pentru minori pe telefoane. Cum arată situaţia în România?

Aş sublinia faptul că şi România interzice în noua lege a educaţiei, care va intra în vigoare din septembrie. Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială. La liceu rămâne la latitudinea fiecărei şcoli, în funcţie de regulamentul intern pe care şi-l va face. Un pas facem şi noi”, dezvăluie Bogdan Raţiu, profesor de limbă şi literatură română, pentru ALEPH NEWS.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ