Prețurile celor mai ieftine medicamente au explodat. O nouă lovitură pentru pensionarii și românii săraci

0
101 vizualizari
views

Prețurile celor mai ieftine medicamente din farmacii au explodat de la începutul lunii, iar cei mai afectați sunt pensionarii și românii cu cele mai mici venituri. Ministerul Sănătății a comunicat că scumpirea medie este de circa 14%, însă în cazul medicamentelor care costau mai puțin de 50 de lei majorările sunt halucinante. De exemplu, un sirop de tuse care costa circa 35 de lei are acum un preț aproape dublu, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit datelor oficiale transmise de Ministerul Sănătății, prețurile a circa 3.000 de medicamente, adică jumătate din numărul celor aprobate pentru utilizare în România, au crescut, în medie, cu circa 14%.

Problema este că tocmai cele mai ieftine medicamente, care costau sub 50 de lei, s-au scumpit cel mai mult. Explicația oficială este că dacă nu se opera această scumpire, tratamentele ar fi dispărut complet din rafturi, pentru că ar avea costuri de producție mai mari decât prețul de vânzare.

De exemplu, un sirop de tuse care înainte de 1 august costa 35 de lei a ajuns acum la 67 de lei. Și acidul folic, o substanță activă recomandată în perioada sarcinii, a înregistrat o scumpire uriașă, de la 17 lei la 67 de lei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ