Greva din învățământ CONTINUĂ. Aproape 90% dintre sindicaliști au refuzat oferta Guvernului

0
59 vizualizari
views

Greva din învățământ CONTINUĂ, au anunțat marți seară cele 2 mari confederații sindicale. După centralizarea răspunsurilor primite din teritoriu, aproape 90% dintre protestatari s-au declarat de acord cu varianta continuării protestului, nemulțumiți de oferta Guvernului.

„Greva continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.
Menționăm că procentele avansate marți de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.
Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ,” a anunțat un comunicat comun al celor 2 federații, semnat de președinții Simion Hăncescu și Marius Nisor.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic