Explozie de cazuri covid la Comăna, jud. Brașov! Localitatea va intra în carantină

0
1.457 vizualizari
views

Cazurile de îmbolnăviri au explodat în cele 4 sate aparținând de comuna Comăna, jud Brașov. Dacă la o rată a incidenței de peste 8 la mia de locuitori Prefectura a dispus efectuarea unor controale pentru a observa în ce măsură se respectă regulile de protecție COVID, autoritățile au constatat că acestea se încală în mod frecvent și persoanele care au simptome refuză să își facă testul la recomandarea medicului de familie. Doar ieri au fost înregistrate 27 de noi cazuri la o populație de puțin peste 3000 de locuitori, iar astăzi incidența depășise cifra de 12 cazuri la mia de locuitori.

Localnicii nu își explică din ce cauză s-au îmbolnăvit așa de mulți consăteni. Poate și din cauză că mulți au venit acasă din străinătate, alții lucrează la oraș. Cei în vârstă spun că nu prea ies din casă, că le e teamă. Cum se vor descurca acum că vor intra în carantină, nu prea știu nici ei, că vor trebui să meargă la serviciu.

Primarul spune că toată situația a escaladat în ultimele 3 săptămâni și că nu este vorba despre refuzul oamenilor de a se testa, tocmai pentru că s-au dus să se testeze au apărut așa multe cazuri. Numai Dumnezeu știe cum de s-a întâmplat.

Nici nu poate fi vorba de un focar, cazurile descoperite sunt distribuite uniform pe cele 4 sate. Situația este destul de complicată. Sunt 66 de persoane carantinate, dintre care 39 depistate pozitiv.

Dacă Raed Arafat își ca va acordul, din această seară de la orele 22.00 Comăna intră în carantină.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic