Dispute aprinse între locatarii unui bloc din Codlea

8
2.235 vizualizari
views

Constructie neautorizata la bloc

Locatarii unui bloc din cart. 9 Mai au ajuns la dispute aprinse pe fondul executării unor lucrări pe casa scării. În fapt, unul dintre locatari a spart placa de beton de la parter pentru a mări suprafaţa de acces în subsolul blocului, construind şi trepte de acces. Fiul proprietarul apartamentului de la parter, în faţa uşii căruia se execută lucrarea, nu este de acord şi nici nu a fost întrebat în prealabil.. Neînţelegerile au continuat pe fondul lipsei acordului parţilor, a vecinilor şi a autorizaţiei de construcţie-modificare, pe care trebuie să o dea primăria.

Legea spune ca orice lucrare de acest gen trebuie autorizată şi efectuata cu acordul tuturor vecinilor de pe scară. Inclusiv modificarile în apartament trebuiesc autorizate daca acestea modifică structura de rezistenţă sau planul iniţial al construcţiei.

Atenţie ce vreţi să construiţi, blocureni!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

8 COMENTARII

 1. Domnule ”reporter”,
  In actiunile d-voastra de a aduce pe calea ce a buna concetatenii si anume pe cea a respectarii legii, ar trebui sa va implicati mai mult.
  In ceea ce priveste articolul de mai sus imi permit sa-l rectific. Era treaba d-voastra sa o faceti,dar….din motive ,probabil,personale nu ati facut-o.
  – disputa nu a fost intre locatarii unui bloc, ar fi insemnat sa participe aproximativ 300 de persoane, ci intre cativa locatari ai unei scari a unui bloc si un locatar al altei scari a unui bloc din alt cartier, fiind , bineinteles, fiul propietarilor apartamentului la care faceti , cu inversunare , referinta
  – nu unul dintre locatari s-a apucat de spart si stiati asta,dar intentionat ati scris asa, ci mai multi
  -in ceea ce priveste legea poate ai dreptate, dar precizati cu claritate care lege sa o cunaostem si noi…nr,.art,etc.
  – structura de rezistenta se poate verifica si demonstra ca nu a fost afectata
  – planul initial al constructiei la care faceti referire studiati-l inainte sa-l pomeniti, se afla la Proiect Brasov si costa 50 lei-taxa de cautare
  -iar referitor la ultima fraza, care pare destul de ironica as pune o intrebare….
  V-ati mutat la casa?

  • Intr-adevar, lucrarea este benefica. Accesul in subsol se poate face mult mai usor. Lipseste autorizatia si acordul altor proprietari, dar mai cu seama acordul proprietarului de la parter, in fata usii caruia se executa lucrarea. Firesc, normal, este ca oamenii sa se inteleaga intre ei si mai ales sa inteleaga sa se respecte reciproc. Articolul se doreste a fi un avertisment pentru cei care doresc sa demareze astfel de lucrari. Lasa reporterul in pace, ca a avut suficient de mult bun simt incat sa nu difuzeze momente filmate in care una dintre parti recurge la amenintari si jigniri. Materialul este prelucrat strict pe problema. Asuma-ti raspunderea si remediaza lucrurile. Si intra in legalitate!

  • Pentru actiunile mele personale voi raspunde ,daca e cazul, in mod cert(amenintari, jigniri ,etc), dar daca esti un om onest,asa cum credeam, atunci scrie adevarul si inca odata iti multumesc pentru ”bunul simt ” de care dai dovada

   pe noi ne-ai intrebat daca vrem sa fim filmati….omule cu ”bun simt”

   Actiunea ta ”benefica” pentru comunitate si indemnarea catre respectarea legii (pe care nu o prezinti), implica autosesizarea autoritatilor de a face verificari in toate blocurile si a constata ca mai sunt astfel de lucrari fara respectarea legii de care

   adevarul este ca locatarii care s-au apucat de costructia respectiva nu a cerut acordul si celorlalti locatari care nu puteau participa la munca din diferite motive personale…..batrani, bolnavi ,etc,dar un lucru este cert…lucrarea este benefica din mai multe motive…. dar …cum padurea are uscaturile ei asa si intr-o comunitate nu toti putem fi intelegatori

   asumati-va raspunderea”….. ca nu a fost actiunea mea personala sau tu stii altceva?

   • Este si acesta un punct de vedere, insa constat ca articolul scris de mine a fost citit pe verticala, in conditiile in care esti/sunteti (a se intelege mai multi) in ilegalitate. Contrar asteptarilor, in loc sa remediezi situatia, esti consternat de aparitia in presa a cazului. Iritant deopotriva este faptul ca, in loc sa accepti ca astfel de situatii ar putea fi evitate cu usurinta, arati cu degetul inspre alti concetateni care la randul lor au efectuat diferite lucrari fara a avea autorizatie. Paradoxul, cel pe care incerc sa il inteleg vis-a-vis de atitudinea ta este urmatorul: TU esti cel mai suparat in toata povestea asta! Bravo! Chiar ai tupeu!

 2. Coman Relu sufera de tupeu.De cand nu mai este angajat are foarte mult timp liber pentru constructii pe scara.Intotdeauna a dat vina pe altii neputind fi el niciodata responsabil pentru ceea ce face.Poate acum va primi ceea ce merita.

  • Cetatene, are servici .Este angajat la Rolem srl din 1995.Resposponsabilitatea ta unde este atunci cand vorbesti aiurea, spuneti numele daca tot stii atat de bine cum stau lucrurile.

  • Cetatene, cine sufera de tupeu mai mult?
   El care isi scrie numele cand afirma ceva sau tu ?
   Spuneti numele ca sa te poata da in judecata pentru munciunile pe care le afirmi….verifica inainte sa scrii.

Comments are closed.