Procurorii DIICOT verifică mai multe societăţi comerciale din Codlea pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

4
1.632 vizualizari
views
DIICOT
DIICOT

În data de 27 mai, în cadrul unei ample acţiuni la nivel naţional, mascaţii au descins în mai multe locaţii, sedii ale unor societăţi comerciale şi proprietăţi ale administratorilor acestora. Din sursele noastre, la Codlea sunt vizate 6 societăţi comerciale. Administratorii acestora au fost ridicaţi de procurori cu mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor la Suceava. În funcţie de stabilirea vinovăţiei sau a gradului de vinovaţie, mandatele se pot preschimba în mandate de reţinere sau de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cercetările vizează 118 învinuiţi persoane fizice şi 39 de învinuiţi persoane juridice, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere -constituire- sprijinire – aderare a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind de 9,8 milioane de euro la nivel national.
Anchetatorii susţin că membrii grupării intrau în contact direct cu administratori ai unor societăţi comerciale care se arătau interesaţi în a-şi diminua baza impozabilă, iar prin intermediul societăţilor comerciale pe care le deţineau sau le controlau membrii grupului, se efectuau vânzări fictive de bunuri către societăţile comerciale “recrutate”, fiind emise facturi fictive pentru marfa inexistentă în realitate, facturi  pe care societăţile beneficiare le introduceau în contabilitate.
Pentru a da o aparenţă de legitimitate şi legalitate tranzacţiilor comerciale efectuate, membrii grupării le ofereau administratorilor societăţilor comerciale “recrutate” sume de bani, reprezentând contravaloarea mărfii “livrate” pentru ca aceştia să facă viramentele bancare către societăţile emitente ale facturilor fiscale fictive.
Ulterior, membrii grupării retrăgeau sumele de bani respective, beneficiind din partea societăţilor comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cotă parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Astazi am vorbit cu Robert Stama dupa cele 36 de ore in care a fost ,,invitat” la audieri la Suceava. Este acasa, bine-sanatos si spune ca nu are nimic de ascuns. Acesta nu se considera vinovat de acuzatiile aduse.

    • Mai Ovidiu nu mai face valuri,acum spui ca Robert e bine sanatos,iar in articolul de acum doua zile ai scris cu totul altceva,acum vad ca ai sters acea continuare.Iti recomand ca mai intii sa te documentezi si apoi sa scrii,si sanu mai improsti cu noroi in stinga si in dreapta,cine esti tu sa face acele afirmatii.

Comments are closed.