Ansamblul Măgura Codlea ambasador al comunității noastre în Germania

1
4.889 vizualizari
views

În perioada 11-21 iulie 2012, Ansamblul Măgura Codlea va  participa în localitatea Ottobrunn – Munchen – Germania la Festivalul ,,Vara Culturală Ottobrunn “

Acest schimb cultural a fost mijlocit de către  Andreas Harting, preotul Bisericii Evanghelice Săsești din Codlea, Prof. Dr. Sabine Kudera, President of Kontaktkres Rumanien. e.v. și Jobst-Foster, Robert Musikschulleiter-Ottobrunn, din Germania, pe care am avut deosebita plăcere să îl întâlnim la Casa de Cultură cu ocazia celei de a treia întâlniri a sașilor codleni din Germania – Septembrie 2011, organizată de bunul nostru prieten d-nul Udo Buhn.
Pe perioada șederii în Germania, ansamblul are o zi rezervată pentru întâlnirea cu sașii plecați din Transilvania și din localitatea Codlea (Zeiden) condusă de Udo Buhn.
Schimbul cultural intreprins de Ansamblul Măgura – grupa de tineret, aceștia sunt așteptati și găzduiți totodată de tinerii Școlii de Muzică și Balet din localitatea Ottobrunn.
În urma discuțiilor avute cu administratia locală reprezentată de primarul Cătălin Muntean, acesta a desemnat un consilier în persoana doamnei Corina Nica din cadrul Consilului Local-Comisia de Cultură, care va însoți Ansamblul ,,Magura” (35 de tineri) și o familie de sași din Codlea, Kauntz Volkmar.
Sperăm ca în anul 2013 să îi avem ca oaspeți pe tinerii din Ottobrunn cu ocazia evenimentului cultural Zilele Codlei-Kronenfest editia a-XIII-a.
Prin diversitatea etnică și culturală din Transilvania, dans costume și muzică tradițională, sperăm să acaparăm atenția publicului din Germania .
Ansamblul ,,Magura” al Casei Municipale de Cultura are o activitate de peste 40 de ani ajungând să fie un ansamblu recunoscut de plan intern și international , reușind să ajungă la o interpretare artistica valoroasă, realizând autenticitatea și specificul dansului , cântecelor și costumelor populare din județul Brașov precum și din cele mai reprezentative zone folclorice din țară.
În prezent în cadrul ansamblului activează peste 150 de persoane (copii , tineri și adulți) costituindu-se într-o adevărată școală de dans popular autentic, fiind coordonați de profesori, maeștrii coregrafi, artiști vocali și instrumentiști de specialitate.

În ultimii ani a participat la Festivalurile Internationale:
-1995 Ungaria loc. Gyor – “Infrățire cu localitatea Brașov ”
-1997 Grecia loc. Akrittia – “Festivalul Dorothea Greece ”
-1982 Italia loc. Bologna Commune di Eboli
-2001 Germania loc. Rimnitz-Damgraten
-2001 Polonia-Frankenstein “Dracula Bran”
-2003 Polonia loc.Wiskla
-2004 Turcia loc.Bursa -“Cornul de aur”
-2006 Republica Moldova loc. Cricova – “Harmul cel mare”
-2007 Franța loc.Chablis – “Schimb cultural”
-2007 Republica Moldova loc. Cricova – “Schimb Cultural”
-2009 Turcia loc. Akacoka – “International Turism Hayelunut”
-2009 Germania loc. Nuremberg – “O zi de Transilvania”
-2010 Olanda loc. Odoorn – “International Folkloristic Dance 1”
-2010 Belgia loc. Vosselaar – “International Folkloristic Festival”
-2011 Turcia loc. Turgut
-2012 Ottobrunn Germania

Aceste participari la festivaluri , concursuri, serbări interne și internaționale ale ansamblului ,,Măgura”are și rolul de promovare a comunității noastre, a tradițiilor și obiceiurilor locale și naționale.

Palmares Casa de Cultură Codlea

www.casadeculturacodlea.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. […] de profesori, maeștrii coregrafi, artiști vocali și instrumentiști de specialitate, precizează codlea-info. Articole […]

Comments are closed.