Mitocănia îngroapă România!

0
4.923 vizualizari
views

Mitocănia îngroapă România ! La pachet cu prostia, scrie doamna Cristina Covali într-o postare pe facebook. Sute de turiști au intrat cu mașinile pe platoul Bucegi, una dintre cele mai mari rezervații, un loc sacru pe care ar trebui să-l străbatem la pas.

”Am văzut poza în weekend, dar m-am gândit să nu vă stric bunătate de sâmbătă și duminică. Acum aveți de lucru pentru zilele ce vin. Nu este autostrada București-Brașov!”

Despre Platoul Bucegilor

Platoul Bucegilor, situat la o altitudine de pana la 2.400 de metri este acoperit cu pajiști alpine și jnepenișuri. Platoul este ușor ondulat și înclinat de la nord către sud. Datorită amplasării lor și panoramelor splendide pe care le oferă, Munții Bucegi atrag, anual, pe culmile lor, milioane de turisti. Vârful Omu este cel mai înalt din Masivul Bucegi. Altitudinea de 2.507 m la care se situează acest vârf, climatul montan și solurile alpine- brun-acide au dus la apariția unei vegetații cu tufișuri de ienupăr sau jnepeniș.

În locul caprelor negre au apărut autoturismele!

Culmea principală a Bucegilor este situată între Valea Prahovei și cea a Ialomiței, si se caracterizează, în primul rând, prin formele sale de relief puternic contrastante: versantul prahovean (abrupt și stâncos, cu o diferență de nivel de 500–900 m) și platoul Bucegilor (podiș înalt, având altitudini cuprinse între 1600–2400 m și o înclinare de la nord către sud).
Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km2, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurându-se între Valea Prahovei la est si culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest; cade brusc spre nord către depresiunea Bârsei și spre sud, până la contactul cu Subcarpații de curbură. Se întinde pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic