Colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în prize sau are baterii

0
1.230 vizualizari
views

Potrivit sloganului “Colectam si reciclam aproape tot ce se baga in prize sau are baterii”, S.G.M.C in colaborare cu societatea KROGAN RECICLARE S.R.L, va informeaza ca, potrivit legii, utilizatorii de echipamente electrice si electronice (EEE) din gospodariile particulare au obligatia de a colecta separat deseurile electrice (DEEE) si de a NU le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate.

Ce sunt DEEE?

DEEE inseamna toate echipamentele electrice si electronice la care va puteti gandi: frigider, masina de spalat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc. Practic, ele sunt peste tot in jurul vostru si contribuie semnificativ la calitatea vietii voastre.

In mod cert ati schimbat cateva care s-au invechit sau s-au stricat. Mai tineti minte ce ati facut cu ele? In acest moment, deseurile electronice reprezinta 5% din totalul mondial al deseurilor municipale solide, aproape aceeasi suma ca toate ambalajele de plastic.

Insa DEEE-urile sunt mult mai periculoase.

De ce sa predau si sa reciclez DEEE?

Din doua motive foarte importante:

• DEEE contin materii periculoase pentru mediu si sanatate – gaze cu efect de sera sau metale grele daunatoare sanatatii.

• Recuperarea unor cantitati importante de materii prime secundare; DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%)

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat!

Misiunea noastra este de a veni in sprijinul dumneavostra, asadar pana la inceperea propriu-zisa a campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, va propunem ca sa predati DEEE-urile de mici dimensiuni la sediul societatii noastre, situata in Codlea, pe str.Fabricii, nr.11, iar DEEE-urile voluminoase, se vor putea ridica cu titlu gratuit, prin comanda telefonica la numarul de telefon: 0721326762-Reprezentant al KROGAN RECICLARE-Ilea George.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic