Ziua Mondială a Prematurității. Anual, în România, se nasc înainte de termen aproape 20.000 de copii

0
300 vizualizari
views

În România se nasc prematur aproape 20.000 de copii, iar anual, în lume, 15 milioane.

Intervalul ratei natalității premature variază de la o țară la alta de la 5% la 18%. Există inegalități uriașe în ratele de supraviețuire în întreaga lume. Complicațiile la naștere prematură sunt cauza principală a deceselor sub 5 ani la nivel mondial și mulți supraviețuitori se confruntă cu dizabilități de-a lungul vieții, inclusiv dizabilități de învățare și probleme de vedere și auz.

Aproximativ 2,5 milioane de nou-născuți mor în primele 28 de zile din cauze care pot fi prevenite și aproximativ 1,3 milioane supraviețuiesc cu dizabilități majore. Pentru a atinge Obiectivul de dezvoltare durabilă de a pune capăt deceselor nou-născuților care pot fi prevenite, toate țările trebuie să reducă mortalitatea neonatală la 12 decese sau mai puțin la 1000 de născuți vii până în 2030 scrie psnews.ro

Primele luni de viaţă ale unui copil născut prematur încep în incubator, înconjurat de aparate care îi susţin funcţiile vitale. În unele cazuri, bebeluşii rămân luni la rând, până când pot fi externaţi ca să ajungă, în sfârşit, acasă.

Tema globală pentru Ziua Mondială a Prematurității în 2022 este: Îmbrățișarea unui părinte, o terapie puternică. Permiteți contactul piele-pe-piele din momentul nașterii.

Pe lângă culoarea violet, care reprezintă sensibilitate și excepționalitate, șosetele a devenit un simbol pentru Ziua Mondială a Prematurității. Mica pereche de șosete mov, încadrată de nouă șosete pentru bebeluși mari, simbolizează: 1 din 10 bebeluși se naște prematur la nivel mondial, informează tvr.ro.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic