Bani europeni pentru pompe de căldură și panouri fotovoltaice la instituțiile publice din Codlea

0
378 vizualizari
views

Grupul USR al municipiului Codlea prin președintele organizației Alexandru Săbădașu, vrea să atragă bani europeni pentru energia verde.

”Stimați codleni, vreau să vă anunț că, ieri, grupul USR din Consiliul Local Codlea a susținut un proiect prin care vrem sa aducem bani europeni pentru dotarea cu pompe de căldură și panouri fotovoltaice a instituțiilor publice din Codlea.
Facem asta pentru că ne dăm seama că, în viitor, costurile cu căldura și curent ale Primăriei vor toca bugetul local, lăsând foarte puțini bani pentru întreținere sau dezvoltare. Marea majoritate a localităților din România sunt oricum falimentare, fără banii de la bugetul național, așa că trebuie să dăm cât mai multe șanse Codlei.
Primarul a vrut inițial să ceară bani europeni pentru cele 2 licee, școala 3, primărie, gradinița 4 și clădirea asistenței sociale.
După dezbateri am extins lista la toate clădirile gradinițelor, școala 2, spitalul, Casa de Cultură, Muzeul și biblioteca. Nu știm dacă toate vor fi eligibile, dar ce-i în mână nu-i minciună.
Pentru aceiași bani au fost recent depuse proiecte și la Brașov, către care ne uităm când vine vorba de investiții, acolo existând mai mulți specialiști pe fonduri externe.
Ca de obicei, ședința a fost anunțată foarte din scurt, nelăsând suficient timp pentru analiză și dezbateri. Nu ne plângem, dar ar ajuta să fim informați din timp.” – Alexandru Săbădașu, președinte USR Codlea
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic