Vacanțe în satele izolate de la munte

0
1.535 vizualizari
views

Vacanţe în zonele izolate de la munte. Este varianta aleasă de cei care au fugit de aglomeraţia de pe litoral. Tot mai multi turisti români au ales sa-si petreaca timpul liber fie la cabanele din muntii Piatra Craiului, fie in satele izolate din Transivania.

Proprietarii de cabane din Masivul Piatra Craiului spun ca rezrvarile au explodat, iar pana in toamna cu greu se mai gaseste un loc liber. Prețurile sunt și pe măsur cofortului: o cabană din lemn tradițional cu bucătărie proprie și vedere spre munte costă 450 lei/noapte pentru 4 persoane.

Traseele montane și cursurile de echitație sunt doar câteva dintre activitatile la care pot lua parte turiștii.

Departe de zgomotul lumii, turiştii care vin în Transilvania pot petrece un weekend în casele şi conacele în care au trăit odinioară nobilii maghiari. Nu a putut fi ratată nici ovizita la castelul Kalnoky, vechi de peste 400 de ani. Numai de la ridicarea stării de urgenţă, i-au trecut pragul peste 40.000 de vizitatori.
O vacanta pentru 3 zile la un conac din Transilvania costa 213 euro/persoana. Turiştii care ajung aici au parte de surprize. Traseul cu căruţa rămâne însă una dintre atracţiile principale. După vizita la castel şi plimbarea cu trăsura, turiştii ajung şi la gătirea cozonacului secuiesc, alături de gazde.

Pandemia reinventează turismul din țara noastră, iar mare parte dintre cei care vziteaza țara se retrag în zone autohtone. Expertii in turism spun ca nu este sufficient pentru ca turismul din România să-și revină.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic