Focare de coronavirus în Brașov

0
718 vizualizari
views

12 focare de Covid 19 în județul Brașov. Unul dintre ele este  la un centru pentru îngrijrea persoanelor vârstnice din Zărnești după cum informează și directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Practic, focarele sunt în instituții, în azile de bătrâni, într-un centru medical… Cel mai recent focar semnalat este într-un azil de bătrâni din Zărnești, unde sunt mulți beneficiari și din rândul personalului de îngrijrire care au fost testați și sunt pozitivi Covid-19„, a declarat pentru Radio România Brașov FM dr. Neculau.

Sursa citată a precizat că este vorba despre 11 persoane – opt beneficiari ai centrului și trei cadre din rândul personalului medical. Se pare că bătrânii nu pot fi internați în spitale fără aprobarea lor, la acest moment, familiile acestora făcând presiuni ca ei să fie tratați în azil.

Situația este gestionată, deocamdată, la nivel local. Vom identifica acele cazuri care necesită transferul către spitale. Există o presiune din partea familiilor ca vârstnicii să fie îngrijiți în azil. Noi nu suntem de acord, însă, cu ceea ce se întâmplă la centrul din Zărnești și ne-am dori ca pacienții să se interneze, dar știți că internarea nu poate fi obligatorie. La Centrul Maria, unde a fost un caz asemănător, am putut realiza circuitele, însă aici am prefera ca persoanele bolnave să fie internate„, a adăugat reprezentantul DSP Brașov pentru Radio România Brașov Fm.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic