Reguli mult mai aspre la terasele din România. Patron terasă: ”Nu avem de ales”

0
1.669 vizualizari
views

Explozia numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus a băgat spaima în proprietarii de localuri. De teamă să nu-şi transforme afacerile într-un focar de infecţie, patronii de terase din Braşov au luat noi măsuri de protecţie.

Au început să dezinfecteze tot mai mult, au trecut la meniuri de unică folosinţă, iar fiecare client va fi servit de doi ospătari: unul va lua comanda, iar celălalt va aduce nota de plată.

Patronii nu mai speră la profit în perioada aceasta. Sunt prea puţini cei care le trec pragul. Abia mai zăresc câte un turist străin. Se bazează mai mult pe localnici. În condiţiile în care nici turştii români nu se mai îngrămădesc ca pe vremuri. Doar în weekenduri este mai aglomerat.

Fie că le este teamă, fie că nu, turiştii trebuie să fie în siguranţă. O spun autorităţile de control, care, în ultimele săptămâni, au luat terasele din Braşov la bani mărunţi. Ținând cont că, în ultima perioadă, a crescut simțitor numărul de infectări cu COVID 19, au apărut și verificările tot mai frecvente din partea instituțiilor.

Politiștii brașoveni susțin că au dat amenzi de peste o sută de mii de lei, atât comercianților din piețe, din mall-uri, dar și de la terase.

Proprietarii de localuri sunt nemulţumiţi însă de valul de controale. Se plâng că armata de poliţişti sau jandarmi care le trec, frecvent, pragul le sperie clienţii. Aşa că au decis să organizeze un protest simbolic. Timp de o lună, la fiecare inspecţie, vor agăţa câte o panglică albă la intrare.

Foto: Observator News

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic