Țara Făgărașului a devenit capitala colindului românesc

0
892 vizualizari
views

Totul a pornit la inițiativa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional Pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului „Ţara Făgăraşului”, care în acest an de pandemie a demarat inițial un proiect regional care să reunească toate cetele de colindători în cadrul unui concurs. Astfel că, fiecare ceată de feciori a înregistrat un material video care a fost publicat pe pagina asociației. Și nu au fost puține comunitățile care au dat curs invitației de a promova online obiceiurile de Crăciun ”Cetele digitale din Țara Făgărașului”.

Reprezentațiile colindătorilor au strâns zeci de mii de like-uri și tot atâtea vizualizări. O idee inedită care a prins viață pe rețelele de socializare, a devenit un fenomen național când cetele de feciori din diferite regiuni ale țării au acceptat provocarea Țării Făgărașului de a se alătura evenimentului. Au acceptat provocarea Vicovenii din Bucovina, grupul de colindători din Ținutul Pădurenilor, colindătorii din Maramureș cu frumoasele lor obiceiuri și nu în ultimul rând am primit ”Corinda” cetelor de colindători din Bihor. Un adevarat regal al colindelor, reunit pe pagina de facebook a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Chiar dacă a fost un Crăciun greu încercat de condițiile de pandemie, sute de mii de utilizatori facebook au putut face o incursiune fantastică prin toate zonele țării pentru a se bucura de tradițiile fiecărei regiuni în parte. Felicitări organizatorilor!

Spiritul Crăciunului în Țara Făgărașului
”De la munte, până dincolo de Olt, în Țara Făgărașului, sărbătorile iernii miros a pită caldă, a cozonaci și au gust de ceapă, usturoi și afumat.
Aici spiritul Crăciunului este despre credință, tihnă, bucurie, magie și emoție.
Pentru că acum nu sunt vremurile sub oameni, ci bieții oameni sub vremi, vă poftim pe la noi cu ochiul, urechea și sufletul, în Țara Făgărașului!”

https://www.facebook.com/centruregional

”Corinda” – Colindătorii din Bihor

Colindătorii din Maramureș

Vicovenii din Bucovina

Colindătorii din Ținutul Pădurenilor

Cetele de feciori din Țara Făgărașului

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic