Este o bătaie de joc la adresa poporului român pentru că au fost votați ca miniștri de către PNL, USR, UDMR, oameni despre al căror program în fruntea ministerelor nu știm nimic!

0
2.060 vizualizari
views
Ana Loredana Predescu a răbufnit pe pagina de socializare.. În calitate de membru al Comisiei pentru învătământ si Comisia pentru industrii şi servicii, deputatul Ana Predescu își exprimă indignarea pentru simulacrul de audieri la care a asistat în cursul zilei de miercuri, 23 decembrie!
 
”Totul a fost stabilit pe ,, repede înainte ,, pentru ca Guvernul Câțu să poate produce efecte cât mai repede.
❗️Fără un program de guvernare prezentat, fără dreptul de a pune întrebari, (minim trei pentru fiecare grup parlamentar), fără a se ține cont de reprezentativitate, fără a se răspunde concret, precis, punctual la întrebările adresate, cu suprapunerea audierilor din comisii, două dintre ele având loc în același timp, ora 11, fara presa, este o bataie de joc la adresa poporului roman pentru ca au fost votati ca ministri de catre PNL, USR, UDMR oameni despre al caror program in fruntea ministerelor nu stim nimic!!
⁉️”Pentru mine, ca nou parlamentar, a fost o lectie dura despre cat de superficial sunt numiti niste oameni in fruntea unor ministere grele precum cel al educatiei, economiei si energiei!”, spune Ana Predescu…
❗️”Mă așteptam de la Sorin Campeanu, un om de la care as fi pretins o anumită rigoare, să permită adresarea întrebărilor de către toți membrii Comisiei de învățământ, având în vedere că educația trebuie să devină prioritate națională!
La intrebarea cand se vor deschide scolile, acesta a raspuns ca ,, atunci cand situatia pandemica o va permite,,. Foarte explicit, nu-i asa?! Pentru noi toti! Si parinti si cadre didactice‼️
Adresez aici intrebarile mele pe care domnul ministru Cîmpeanu a refuzat sa le primeasca din partea Comisiei:
  • – Avand in vedere declaratia OMS Europa conform careia scolile ,, nu sunt vectori principali de transmitere,, iar scolile ,,trebuie sa ramana deschise pana in ultima clipa deoarece nu ne permitem o generatie pierduda din cauza COVID 19,,, de ce in Romania scolile sunt in continuare inchise si ce specialisti va consulta in vederea deschiderii lor daca specialistii OMS se exprima in favoarea scolilor deschise. Iar rata de infectare era de sub 1% in scoli la momentul inchiderii lor.
  • – Cand si daca va fi demarat un proiect de educatie remediala pentru recuperarea orelor pierdute de copiii care nu au avut acces la scoala on line. Si nu au in continuare deoarece tabletele nu au fost livrate in totalitate nici la aproape patru luni de la inceperea scolilor.
  • – Avand in vedere nivelul extrem de scazut al invatamantului primar, mai ales in mediul privat lipsa cadrelor didactice specializate, daca se ia in calcul reinfiintarea liceelor cu profil pedagogic, care erau responsabile de formarea cadrelor didactice din mediul primar, acolo de unde pleaca traiectoria scolara a elevilor.
  • – In luna ianuarie se termina semestrul I iar multi parinti nu au acces la situatia scolara a copiilor deoarece nu exista un protocol unitar prin care profesorii pot seta catalogul electronic. Cu ce solutii va veni noul ministru in acest sens?
  • – Noul ministru va lua in calcul un Pact pentru Educatie Antreprenoriala care sa presupuna introducerea orelor optionale de antreprenoriat in curricula scolara, un demers extrem de util, initiat de CONAF?
 
Din pacate noii ministrii au manifestat un dispret total pentru noi, cei care trebuia sa-i audiem, dar mai ales pentru noi, majoritatea cetatenilor care vor trebui sa suporte consecintele guvernarii lor!
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic