Studenți ai Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară, Facultatea de Zootehnie Iași, dar și studenți de la Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București au făcut o vizită în cadrul programului de practică al universității, la Abatorul ,,Peneș” din Codlea. Aceștia vor desfășura activități specifice timp de 2 săptămâni cât se află în practică. Desigur, masa de prânz, asigurată la cantina PENEȘ va include preparate din carne de curcan.
Cu o experiență de peste 13 ani în cresterea și abatorizarea puilor de carne,PENEȘ a inaugurat în 10 august 2010 cel mai modern abator de curcani din Europa, cu o capacitate de 48000 de tone pe an.
Investiția de peste 22 milioane de euro în ferme de creștere a curcanilor, logistică, distribuție, abatorizare, este realizată la standarde de ultimă generație și este unică în România.
Abatorul nou construit are o suprafață de circa 6000 mp pe un singur nivel și este realizat cu materiale de construcție aprobate de U.E. pentru industria alimentară.
Studenții au avut prilejul de a vizita în cursul zilei de 7 iunie și Muzeul Tradițiilor Codlene, de care s-au arătat foarte încântați.