Studenți ai Facultății de Zootehnie în stagiu de practică la PENEȘ

0
2.239 vizualizari
views

Studenți ai Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară, Facultatea de Zootehnie Iași, dar și studenți de la Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București au făcut o vizită în cadrul programului de practică al universității, la Abatorul ,,Peneș” din Codlea. Aceștia vor desfășura activități specifice timp de 2 săptămâni cât se află în practică. Desigur, masa de prânz, asigurată la cantina PENEȘ va include preparate din carne de curcan.

Cu o experiență de peste 13 ani în cresterea și abatorizarea puilor de carne,PENEȘ a inaugurat în 10 august 2010 cel mai modern abator de curcani din Europa, cu o capacitate de 48000 de tone pe an.
Investiția de peste 22 milioane de euro în ferme de creștere a curcanilor, logistică, distribuție, abatorizare, este realizată la standarde de ultimă generație și este unică în România.

Abatorul nou construit are o suprafață de circa 6000 mp pe un singur nivel și este realizat cu materiale de construcție aprobate de U.E. pentru industria alimentară.

Studenții au avut prilejul de a vizita în cursul zilei de 7 iunie și Muzeul Tradițiilor Codlene, de care s-au arătat foarte încântați.

penes-codlea (2)muzeu traditii codlene biserica evanghelica

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic