Sărbătoare în Comuna Dumbrăvița la 505 ani de atestare documentară

1
1.797 vizualizari
views

Comuna Dumbrăvița împlinește 505 ani de la atestarea documentară a localităţii! Cu mic cu mare fiecare ţânţărean şi vlădărean este aşteptat în zilele de 24, 25, 26 august la o mare petrecere.

Concerte, spectacole de muzică populară, surprise, mici, bere şi multă distracţie: toate acestea organizate de Primăria şi Consiliul Local Dumbvrăviţa. Nu au fost uitate nici de tradiţiile, de aceea veţi putea asista la  parade ale portului popular şi hora tradiţională, care vor avea loc duminică în centrul comunei.

„Aşa cum am spus întotdeauna, vreau să facem din comuna noastră un loc cu adevărat european pe care cu mândrie să-l numim acasă. Dacă este să vorbim de infrastructură, prioritatea noastră este realizarea unui sistem de canalizare. Pe de altă parte s-au început lucrările de asfaltare şi realizarea de rigole pe Strada Gării, iar pe strada Kogălniceanu am încheiat licitaţia de atribuire a lucrărilor. Încă trei străzi sunt în stadiul de adjudecare şi vorbesc de strada Câmpului, Fântânii şi Sadoveanu. În ceea ce priveşte învăţământul, depunem toate eforturile ca anul şcolar care vine să înceapă în cele mai bune condiţii. La grădiniţă, am prevăzut deja bani în buget pentru înfiinţarea unei grupe cu program prelungit la cererea părinţilor. În încheiere vă spun că vă aştept pe toţi la Zilele Dumbrăviţei, în acest sfârşit de săptămână, unde v-am pregătit multe surprize“, spune primarul localităţii, Popa Zachiu.

Programul evenimentului:

Vineri, 24 august 2012

Ziua tineretului-meciuri de fotbal pe stadionul din comună.

Primul meci va fi disputat de juniorii mici din Dumbrăviţa cu rivalii din Vulcan. Urmează un meci amical între Avântul Dumbrăviţa şi Vlădeni. Seara se încheie cu meciul tradiţional al veteranilor.

Sâmbătă, 25 august 2012

Ziua tineretului – 20. 00 – concert trupa Velvet, 21. 00 – trupa Sensual. Seara se încheie cu un foc de artificii.

Duminică 26 august 2012

12.00 – parada portului popular;

12.30 – hora tradiţională în centrul comunei, Pe scenă vor evolua ansamblurile Plaiurile Dumbrăviţei, Floarea de Colţ din Hălchiu, Măgura Codlea şi din Avrig.

Concerte extraordinare:

13: 30 Robert Târnăveanu

15:00  Claudia Miriţescu

16:00  Dora

Sursa: www.newsbv.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Brasov: Sarbatoare in Comuna Dumbravita la 505 ani de atestare documentara : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias : regiuneacentru.ro

    […] ale portului popular şi hora tradiţională, care vor avea loc duminică în centrul comunei.citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Mures: Zagar, 600 de ani de la prima atestare documentaraBrasov: Comemorarea eroilor […]

Comments are closed.