Festivalul Pescăresc Delta din Carpaţi Doripesco

0
1.202 vizualizari
views

Doripesco SA va lansa în luna septembrie a acestui an brandul Delta din Carpaţi Doripesco printr-o suită de evenimente în toate locaţiile sale atât de turism, cât şi comerciale. Cel mai important dintre evenimente este însă Festivalul pescăresc „Delta din Carpaţi” din centrul oraşului Brasov – Piaţa Sfatului.

Festivalul pescăresc „Delta din Carpaţi” din Piaţa Sfatului din Braşov va avea loc în perioada 9-11 septembrie 2011 şi se va desfăşura după următorul program:
Vineri
19.00 – 20.00 – Intro
20.00 – 20.40 – Lansarea oficiala cu discursuri din partea personalitatilor invitate
20.00 – 21.00 – Cocktail cu personalitatile din Brasov (organizat in cortul VIP)
20.40 – 22.00 – Concert de muzica usoara: Conexiuni si Compact.
Sambată
11.00 – 21.00 – Concursuri cu premii. Concerte de muzica usoara: Dalma & Band, Hi-Q, Speak Floyd.
Duminică
10.00 – 18.00 – Concursuri cu premii. Concerte de muzica etno şi populară: Benone Sinulescu,Mariana Anghel, Laura Lavric.

În toată această perioadă, în Piaţa Sfatului va avea loc o expoziţie foto de mari dimensiuni cu imagini din Delta din Carpaţi Doripesco (păsări, peşti, vegetaţie, animale). Fotografiile expuse vor aparţine fotografului Dan Dinu din Braşov, precum şi altor fotografii care au participat la seminarii foto la hide-ul din Delta din Carpaţi Doripesco.
În vederea promovării produselor proprii, în Piaţa Sfatului vor fi amplasate patru pavilioane unde se vor pregăti şi vinde la preţuri promoţionale diverse reţete de la restaurantele Doripesco: saramura de crap, gulaşul de peşte, păstrăvul la grătar, fish chips, pârjoale de peşte, mici pescăreşti etc.  Servirea produselor se va realiza la o terasă şi într-un cort de 364 mp special amenajate pentru această lansare.

Delta din Carpaţi – Doripesco înseamnă în primul rând armonia naturii. Peştele trăieşte în mediu natural controlat, cu vegetaţie acvatică, stuf, păsări şi animale de apă. Delta din Carpaţi este arie naturală protejată, sit Natura 2000 şi Sit Ramsar. Această arie are 415 ha de apă, stufăriş, canale, pâraie, mlaştini, pajişti umede şi inundabile şi este încă singurul Sit Ramsar din Regiunea 7 Centru.
Aici s-au identificat peste 200 specii de păsări sălbatice, dintre care unele protejate, incluse în convenţii şi directive internaţionale (Convenţia de la Berna, Directiva Păsări a UE), precum: stârcul pitic, stârcul roşu, barza neagră, raţa roşie, eretele de stuf, cresteţul pestriţ, cristelul de câmp etc.

Câteva dintre ele au cele mai numeroase populaţii cuibăritoare din centrul ţării (stârcul roşu, eretele de stuf), iar altele poposesc aici în migraţie în număr mare pentru Transilvania (egreta mare, barza neagră, gârliţa mare, chirighiţa neagră etc.). De asemenea, pe perioada unui an, numărul de exemplare ale păsărilor de apă depăşeşte cifra de 20.000, îndeplinindu-se astfel un alt criteriu
important de desemnare a zonelor umede de importanţă internaţională.
Delta din Carpaţi – Doripesco înseamnă, în al doilea rând, peşte crescut în mediu natural controlat şi hrănit cu cereale de cea mai bună calitate. Doripesco nu realizează o cultură intensivă a peştelui şi nu utilizează în procesul de creştere hrană granulată, ci doar cereale de cea mai bună calitate. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peştelui o creştere în mediu natural, iar hrana cu cereale completează tot acest proces de creştere astfel încât clienţii noştri să se bucure de produse proaspete şi naturale.
Delta din Carpaţi – Doripesco înseamnă, în al treilea rând, peşte de primă prospeţime. Produsele Doripesco beneficiază de materie primă de primă prospeţime provenită din mediul natural, datorită faptului că peştele pescuit se transportă viu, în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să
nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se prospeţimea produsului, continuitatea şi uniformitatea calităţii şi siguranţei alimentare.
Delta din Carpaţi – Doripesco înseamnă, în al patrulea rând, produse tradiţionale din peşte. Încă din cele mai vechi timpuri, una dintre ocupaţiile populaţiei din Ţara Bârsei a fost şi pescuitul. Peştele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare şi afumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Preluând reţetele aduse pe meleagurile noastre în epoca fanariotă de ruşii lipoveni, sau pe cele aduse de coloniştii de origine germanică (saşii), Doripesco a devenit prima companie producătoare de peşte şi produse procesate din peşte care are atestat de produse tradiţionale. Cele şase produse cu atestat tradiţional, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, sunt: Icrele, Novacul afumat din Ţara Bârsei, Păstrăvul afumat, Păstrăvul ardelenesc, Rulada Păstrăvarului şi Batogul de Novac.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic