Fără gust și miros somelierii nu pot lucra!

0
1.223 vizualizari
views

Somelierii, una dintre cele mai afectate categorii din domeniul HoReCa, din cauza pandemiei, trag un semnal de alarmă. Industria vinului riscă să aibă de suferit din cauza efectelor pe care le are infectarea covid în rândul somelierilor, a degustătorilor de vinuri.

Somelierul este persoana care și-a dezvoltat îndelung abilitățile de a recunoaște aromele și gustul, identificând olfactiv, dar și prin papilele gustative sute de nuanțe aromatice. În această industrie, un astfel de om creoinează calitatea unui vin și oferă certificarea din punct de vedere calitativ, vinului produs.

În contextul actual, foarte mulți somelieri riscă să rămână fără gust și miros, ori să le fie afectate aceste simțuri într-o oarecare măsură.

Am stat de vorbă cu domnul Cornel Henika, somelier, un artizan al degustării vinului, care ne-a făcut o scurtă prezentare la Drink Story și  spune că această categorie ar trebui să devină prioritară în rândul vaccinării. Desigur, dacă somelierii își doresc, întrucât la nivel național, dar și internațional, toată industria viticolă va fi afectată major.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic