Cu feisbucu prin sat – Eu, psihologic vorbind..

14
2.683 vizualizari
views

Am iubit limba română! Gramatica am învățat-o ca Biblia, căci n-am scăpat de cărțile pe care profa` mi le parca direct în cap în timpul orelor, atunci când nu eram atent și ma intitula oligofren tâmpit, făcut la beție. Și pentru asta învățam pe rupte. Aveam colț la caiet și scriam caligrafic, si uite-așa m-am făcut mare far` să fac pe cineva de râs. Și fac o plecăciune până-n pământ de fiecare dată când o întâlnesc pe doamna Peter. Inevitabil, mă întreb unde sunt profesorii de altădată? Îmi amintesc inevitabil de doamna Peter atunci când dau de o adolescentă ca AdYna Yna, pe care nu o poți rata sau trece cu vederea dacă se află în lista celor care socializează cu tine pe Facebook. Oare ce părere ar avea profa de română a AdYnei Yna despre aceasta, din materialul următor?

eu psihologic vorbind

by Adina Yna on Friday, November 19, 2010 at 5:46am

Si mam descoperit pe mine insumi  nu k nu  stiiam cum sunt deja….dar mam descoperit din punct de vedere psihologic…ce chestie …e ciudat sa vezi k intri in niste  stasuri si k mai asunt si alti k tine cu toate k tu tinzi sa crezi k esti uni …bn esti uni in felul tau pt k unele lucruri se manifesta mai puternic al tine altele nu . si sunt o persoana colerik…..oo pers neastamparata…agresiva si chiar is dar stiu sa ma temperezi sa numi pun mintea cu toata lumea..k nu are rost…..sunt schimbatoare cei drept mereu imi schimm parerile ideiele ,concluzile …sunt optimista dar nu intotdeauna…..se spune k as fi inegaal in toate manifestarile mele si hiar asa e pt k in unele ma implic mai mult in altele nu prea……nestapanita pai dak ma klk pe nervi ceva nu  ma pot abtine sa nu ripostez …tipul cleric are oscilatii, intre entuziasm, temeritate si stare de abandon, deceptie…cei drept si eu le am km des in ultima perioada…o alta teorie descoperita recent ma propulseaza in catetgoria oamenilor activi…pt simplu fapt k ma implic in experiente noi fara nici o prejudekta..prefer sa ma bucur de prezent si sa am o gandire deschisa asta facanduma sa asc si sa cun tot felul de oameni, caractere moduri de viata si sai accept pt cea ce sunt ei…sunte\ entuziasta la tot cei  nou…emit  judekti mai mult bazate pe sentimente si intuitie ce nui bn de loc pt k mio iau urat de tot uneori…imi place sa sa ma ocup de situatiile de criza,m iubesc provokrile, npul, ma plictisesc de detalii….sunt prietenoasa cu toata lumea dar asta nu inseamna k toti imi devin prieteni..ini place  sa ata problemele reale sa fac tot cemi sta in putinta sa fac totul sa fie cum vreau eu …numi place sa mi se zik k am nevoie sa clarific ce vreau eu defapt, merg pe ideia k trebuie sa incerc totul makr odata…sunt momente in care actionez mai intai si abia apoi ma gandesc la consecinte..

Am descoperit k intru putin si in ktegoria reflexivilor….pt k imi place sa ma gandesc la experiente, sa observ totul din kt mai multe perspective..imi place sa adun informatii si sa trag concluzi, imi place sa observ totul sa analizez..imi place sa mediez dicutiile contradictori a persoanel din jur , inainte sami dau cu parerea vreau sa o am o imagine completa asupra situatiei..

Numi place sa invata din ce imi zic altii din experienta lor vreu sa invat din experienta mea din ce fac eu..reflectez ulterior ce nui pre bn uneori.

Cam atat despre mine dpdv psiholigic .

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

14 COMENTARII

 1. […] Eu,psihologic vorbind-Cu Facebook-ul prin sat Wed Dec 08, 2010 10:19 am Am iubit limba romana! Gramatica am invatat-o ca Biblia, caci n-am scapat de cartile pe care profa` mi le parca direct in cap in timpul orelor, atunci cand nu eram atent si ma intitula “oligofren tampit, facut la betie“. Si pentru asta invatam pe rupte. Aveam colt la caiet si scriam caligrafic,si uite-asa m-am facut […] […]

 2. Education and work
  University

  * Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi

  Secondary school

  * ctpp.roman …..totusi e „titrata”…

  • M-a durut crunt, Paris! Imi venea sa urlu citind-o pe AdYna. Ui` cum si-a batut joc de limba romana, fara cratima, cu limbaj de chat, cu dezacorduri… Cum sa nu te doara sufletul cand stii ca ei sunt cei care ne vor conduce intr-o buna zi? Ei, viitorul acestei tari, sa-mi trag palme!

 3. Pff, ce mă doare capul. Fetiţa asta cu siguranţă a îngropat adânc manualul de limbă şi literatură română. Mai greşesc şi eu, e omenesc. Dar ştiu unde e locul unei cratime, ştiu să leg doua cuvinte, ştiu să formez o propoziţie. O frază ar fi deja prea mult, nu? Atâtea dezacorduri şi greşeli la un loc demult nu mai văzusem! O fi vina societăţii în care trăim? O fi vina parinţilor ce permit asemenea lucruri strigătoare la cer? Sau pur şi simplu generaţia virtuală a înnebunit de tot? Ferească-mă Dumnezeu de asemenea incultura în viaţa mea, că mă îngrop sub doi metri de pământ să nu mai citesc aşa ceva…

  • Eu am ametit si nu am reusit, nu am avut rabdare, sa citesc pana la capat postarea Adinei :(( TRIST . E trist ca sunt tot mai multi copilasi care au ingropat manualul de lb Rom si mai ales, manualul de BUNE MANIERE !

 4. Ii faceti reclama gratuita fetei;de asemenea, daca trec de bariera limbajului , pot afirma ca ceea ce zice Adina denota inteligenta si presupune o doza de autocunoastere.

  Nu fiti ipocriti, unii dintre voi probabil ca nici nu erati capabili sa ganditi asa ceva la varsta ei.
  E bine sa scrii corect, dar e si mai bine sa stii ce/despre ce sa scrii. (sa fie oare o aluzie la articol?).

  ANDU, astept mai multe de la urmatoarele tale postari(ma astept la solutii pentru problemele pe care le „ataci”)

  • corect! daca treci de bariera limbajului, se poate! dar sa-mi spui si mie cum treci de ea, ca eu unul nu reusesc! poate o traducere pe limba noastra mai batraneasca si atunci poate o sa imi dau si eu seama de inteligenta fetei.
   Solutii pentru corectare nu exista, am acces la unele proiecte ale lor si sunt scrise pe limba „mess”, care, by the way, in lb. engleza inseamna: dezordine, harababura, incurcatura sau bataie de cap!
   VIITORUL E IN MAINILE LOR! Ha, ha, ha!

 5. Doamne deci am ramas perplex.Nu imi vine sa cred ca cineva poate scrie in acest hal.Saraca fata vroia sa para inteligenta luand [probabil] de pe net unele propozitii ca la cum scrie mi-e greu sa cred ca e asa filozoafa.Pot spune ca generatia mea e o generatie inculta.

 6. […] Citeste si Cu feisbucu prin sat – Eu, psihologic vorbind […]

 7. Tot respectul meu ptr Doamna Prof Peter ,profa de lb Romana.
  Am fost si eu unul din elevii din anii 80-85,pot sa zic ca am o stima deosebita.

Comments are closed.