Doneaza 2% din impozitul pe venitul tau pentru Codlea

0
1.069 vizualizari
views

2suta pentru codlea

Potrivit site-ului oficial al Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, Formularul 230 se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri din salarii si asimiliate acestora, in urmatoarele situatii:

  • au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private si solicita restituirea acestora;
  • doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit. Se poate nominaliza o singura entitate nonprofit sau unitate de cult
  • solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Iata ce trebuie sa faci pentru a redirectiona 2% din impozitul anual catre Asociatia pentru Infrumusetarea Codlei.

Pasul 1

  • Daca esti salariat, completeaza formularul 230 in 2 exemplare (descarca formularul de aici !)
  • Daca esti persoana fizica autorizata sau ai avut in 2009 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc), completeaza datele asociatiei la care vrei sa ajunga banii tai, la rubrica 2% in formularul 200, pe care oricum ai obligatia sa-l depui la Administratia Financiara.

Pasul 2

  • Depune formularul la Administratia financiara de domiciliu pana la data de 15 mai 2010 alaturi de copia dupa fisa fiscala.
  • Sau poti trimite prin posta cu confirmare de primire.
  • Sau il poti lasa in posta la sediul nostru de pe strada Lunga nr.115 din Codlea
  • Sau il poti scana si trimite pe mail :  contact@codlea-info.ro

Aici poti citi despre Asociatia pentru infrumusetarea Codlei , iar mai jos cateva din actiunile unde s-a implicat asociatia:

https://codlea-info.ro/asociatia-pentru-infrumusetarea-codlei-sprijina-campania-%E2%80%9Dvama-verde%E2%80%9D/

https://codlea-info.ro/oameni-de-valoare-ai-codlei-rasplatiti-de-sarbatori/

https://codlea-info.ro/campania-sa-invatam-sa-ne-cunoastem-copilul/

https://codlea-info.ro/de-sfantul-andrei-codlea-info-aduce-daruri-micului-pictor-andrei-pacea/

https://codlea-info.ro/un-gest-din-suflet-de-craciun-pentru-copiii-de-la-samariteanul-milos-ghimbav/

Potrivit site-ului oficial al Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, Formularul 230 se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri din salarii si asimiliate acestora, in urmatoarele situatii:
a) au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private si solicita restituirea acestora;
b) doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit. Se poate nominaliza o singura entitate nonprofit sau unitate de cult
c) solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.
Pasul 1
* Daca esti salariat, completeaza formularul 230 in 2 exemplare
* Daca esti persoana fizica autorizata sau ai avut in 2009 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc), completeaza datele asociatiei la care vrei sa ajunga banii tai, la rubrica 2% in formularul 200, pe care oricum ai obligatia sa-l depui la Administratia Financiara.
Pasul 2
Depune formularul la Administratia financiara de domiciliu pana la data de 15 mai 2010 alaturi de copia dupa fisa fiscala. Sau poti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic