Codleanul care a câștigat concursul de debut 2011 al editurii Cartea Românească

3
4.470 vizualizari
views
Poker - Bogdan Cosa
Poker - Bogdan Cosa

Poker - Bogdan Cosa
Poker - Bogdan Cosa

Bogdan Coșa, un tanar de 22 de ani  nascut in Codlea, a reusit in 13 nopti  să scrie romanul  „Poker“, povestea reala a unui grup de tineri jucători de poker.

Cu acest roman el a reusit sa câștige concursul de debut al editurii Cartea Românească 2011, roman care nu prezinta doar povestea unor suflete în derivă, ci prezintă în detalii aproape științifice mecanismele jocurilor de poker în care, spune autorul, norocul tinde spre zero, în timp ce statistica, calmul, concentrarea și intuiția devin atuuri.

Cartea va fi lansată la sfârșitul lunii mai la Salonul Internațional de carte Bookfest, pana atunci  Bogdan Coșa ne-a dat cateva amanunte despre ce a însemnat lucrul la acest roman, de la primul cuvant pana la ultimul punct asternut pe hartie .

Participarea la concursul de debut al editurii Cartea Românească a fost de fapt o decizie de moment, desi competitia se încheia în câteva zile, a ieșit să caute un centru de copiere, a printat manuscrisul, l-a împachetat corespunzător regulamentului și a trecut pe la sediul editurii să il înscrie în concurs.

Romanul a fost scris in cateva nopți, în sesiuni de 12–14 ore, insa ideea dar si conceptul lui au o vechime de aproximativ 3 ani. Mai mult de atat, capodopera reprezinta si un pariu al autorului cu el insusi, ca va reusi intr-o zi sa astearna pe hartie visul care capata o viziune din ce in ce mai clara in mintea lui.

Dealtfel a avut mai multe incercari de a scrie, un roman pe vremea cand era la liceu, dar s-a potolit destul de repede, după 10–15 pagini, apoi a reusit sa scrie ceva in proza scurta dar si cateva poezii în marea lor majoritate, scrise înainte de „Poker“.

Ca si perspective, Bogdan Cosa ar fi încântat de un proiect care sa includa o colecție de short stories, cateva mici cicluri de poezii, insa momentan prefera sa simta inca senzatia calda a romanului proaspat scos de sub tipar.

Bogdan Coșa a devenit cu romanul „Poker“, singurul câștigător la concursul de debut al editurii Cartea Românească de anul acesta. În joc au fost 98 de manuscrise de proză, poezie, critică și istorie literară, eseu și teatru, motiv pentru care echipa Codlea-Info alaturi de comunitatea orasului natal il felicita si ii ureaza la cat mai multe reusite !!

Urmărește video-trailerul romanului cu care Bogdan Coșa a câștigat concursul de debut de anul acesta !

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

 1. De departe, cel mai important eveniment cultural, (pot sa-l asimilez ca si codlean ,dar se pare ca a depasit sfera „municipiului ” ) la care am asistat in ultimii ani !
  Noua generatie ne demonstreaza ca ” nu mor caii cand vor cainiii ! ”

  Multumim ,Bogdan .
  Romeo P.

  • Este de admirat performanta tanarului codlean, avand in vedere faptul ca majoritatea celor din generatia lui nu au citit mai mult decat mesajele de pe messenger.

   Toata stima.
   Nica John

Comments are closed.