Nu suntem singuri pe pamant

2
1.721 vizualizari
views

Mai stiti sa jucati “Podul de piatra”? “Podul de piatra s-a daramat/A venit apa si l-a luat…” Cat te bucuri sa vezi ca tonul unei activitati atat de moderne este dat de jocul din copilaria noastra, a voastra si a lor…  Sa privim lumea prin ochii copiiilor…

La Gradintita Nr.4 din Codlea s-a desfasurat microcercul cu tema “Internationalismul in invatamantul prescolar” avand ca punct de plecare diversitatea culturala vazuta ca prilej de cunoastere, dialog si imbogatire a experientei. Un obiectiv important al cadrelor didactice din aceasta gradinita este pregatirea copiiilor pentru acceptarea diversitatii in cadrul unui grup. Copilul nu se naste cu preconceptia de a-i marginaliza pe  cei diferiti, ei preiau acest comportament din mediul in care traiesc, asadar educatoarele incurajeaza cooperarea , lucrul in echipa, cunoasterea si discutarea diverselor traditii, obiceiuri, valori pentru a face din copii adevarati oameni, caci  “Copiii sunt mesajele vii pe care le transmitem unor vremuri ce nu le vom vedea” (John Whitehead).

Micii oameni, sub indrumarea prof. prescolar Ildiko Simo, au pregatit un program deosebit ce a cuprins: jocuri si cantece in mai multe limbi, un atelier de creatie, expozitie cu produse realizate de pici, dansuri pe ritmuri din diferite culturi.

Prescolarii ne-au dat azi o lectie despre cat de simplu e sa traim impreuna, sa ne acceptam asa diferiti cum suntem si sa fructificam aceasta diversitate.

Din cuvantul doamnei director Staniloiu Felicia: ”Gradinita noastra isi propune sa ofere sanse egale la o copilarie fericita pentru toti copiii. Misiunea noastra este de a-i educa pe cei mici in spiritul tolerantei, respectului, nediscriminarii si totodata de a le acorda tot confortul necesar unei copilarii fericite.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. felicitari …. se pare ca educatorii inteleg multiculturalismul european etnic si religios, este de apreciat munca si sacrificiul pe care il depun zi de zi in sfera acesata de eficienta practictate si educatie in conformitate cu standardele actuale europene .
    au inteles ca in puterea lor sta schimbarea.

    felicitari doamnelor si domnisoarelor

    • Intr-adevar,Marius, educatia incepe cu cei „7 ani de-acasa”,iar in acesti 7 ani includem si gradinita! Felicitari educatoarelor de la aceasta gradinita pentru frumoasa activitate desfasurata,dar si pentru munca depusa zilnic in formarea micilor oameni!

Comments are closed.