Ce reguli a impus ONJN pentru jocurile de noroc online

0
70 vizualizari
views
Faptul ca romanii se pot bucura acum de o piata a jocurilor de noroc legala si sigura se datoreaza in proportie de 100% infiintarii ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Aceasta institutie nu doar ca a permis crearea unui spatiu virtual legal pentru jocurile de noroc, insa a si permis dezvoltarea acestei industrii in tara noastra, astfel ca romanii au parte de cele mai bune produse si servicii posibile.

Bineinteles insa ca reglementarea jocurilor de noroc online de catre ONJN a presupus si stabilirea unor reguli clare privind organizarea si participarea la asemenea jocuri. Tocmai despre asta iti voi oferi detalii in randurile de mai jos si-ti voi arata cum a schimbat ONJN jocurile de noroc de pe internet din Romania.

Platformele de jocuri online au nevoie de licenta din partea ONJN

Orice site de jocuri de noroc de pe internet care doreste sa se adreseze clientilor romani trebuie inainte de toate sa obtina o licenta de functionare din partea ONJN.

Primind acreditare din partea acestei institutii a Statului, respectiva platforma devine autorizata in Romania si se obliga sa respecte conditiile impuse de lege, inclusiv sa contribuie prin taxe si impozite la Bugetul de Stat.

Printre aspectele verificate de catre ONJN in momentul in care se acorda o licenta de functionare pentru un site se jocuri se numara sistemele de securitate (astfel incat informatiile jucatorilor si datele bancare sa fie pastrate in deplina siguranta), corectitudinea jocurilor (jocurile de noroc trebuie sa ofere sanse reale de castig), istoricul companiei si multe altele.

In momentul de fata exista in tara noastra zeci de platforme de jocuri de noroc online licentiate, asa cum este, de exemplu, si Mr Bit Casino Romania. Asadar, romanii au multe variante la dispozitie din care sa aleaga si pot gasi un site de jocuri perfect adaptat asteptarilor.

Romanii se pot inscrie numai pe site-urile licentiate

O regula importanta ii vizeaza si pe jucatorii romani. Acestia sunt obligati prin lege sa-si deschida cont numai in cazinourile si casele de pariuri online cu licenta ONJN. Daca cineva se inregistreaza si pariaza pe un site fara licenta risca sa primeasca o amenda de pana la 10.000 lei.

Pe langa amenda foarte probabila din partea ONJN, sunt si alte riscuri la care romanii se expun daca isi deschid cont pe site-uri fara licenta. Printre aceste riscuri se numara siguranta indoielnica a informatiilor personale, jocuri de noroc ce nu ofera castiguri, blocarea contului, imposibilitatea retragerii castigurilor si multe altele.

Asadar, e clar ca oricine doreste sa se distreze la cazino sau pariuri pe internet are o singura optiune viabila si anume platformele acreditate de catre ONJN.

Depunerile si retragerile sunt taxate

Conform reglementarilor in vigoare, toti operatorii de jocuri de noroc online licentiati in Romania trebuie sa opreasca anumite taxe pentru fiecare depunere si retragere a clientilor inregistrati. Mai exact, se percepe o taxa de 2% din suma depozitata la fiecare incarcare a contului, in timp ce retragerile au diferite praguri de impozitare in functie de valoarea acestora, cele de pana la 10.000 lei fiind impozitate cu 3% din suma

Bineinteles ca toate aceste taxe ajung in Bugetul Statului Roman, astfel ca, in ziua de astazi, industria de gambling online sustine in mod semnificativ economia tarii noastra si contribuie semnificativ la buget in fiecare an.

Alte reguli ce se aplica in momentul de fata pe piata jocurilor de noroc online sunt urmatoarele:

  • clientii care vor sa se inregistreze pe site-urile de jocuri de noroc trebuie sa fie persoane majore (sa aiba cel putin 18 ani impliniti) si sa locuiasca in Romania
  • toate platformele de jocuri licentiate platesc anual o taxa de functionare, dar si o taxa ce contribuie la un buget dedicat pentru prevenirea si tratarea dependentei de jocuri de noroc
  • site-urile partnere care promoveaza platformele de jocuri, precum si producatorii de jocuri de noroc au si ei nevoie de o acreditare din partea ONJN

Concluzionand, acum stii mare parte dintre cele mai importante reguli stabilite de catre ONJN si astfel te vei putea distra legal si in siguranta la jocurile de noroc favorite chiar in mediul online.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ