Digitalizarea serviciilor medicale în România. Inițiativă legislativă adoptată în Camera Deputaților

0
65 vizualizari
views

Un grup de deputați, printre care Cristina Vecerdi, Sebastian Burduja, Nelu Tătaru, Sabin Sărmaș, și Cristian Tuță, au inițiat un proiect legislativ privind digitalizarea serviciilor mediale.

Se dorește astfel modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prin permiterea furnizorilor de servicii medicale de specialitate să înregistreze, stocheze, prelucreze și să transmită datele colectate din activitatea lor atât în format tipărit, cât și electronic.

Digitalizăm serviciile medicale din România

Am susținut și adoptat, astăzi în plenul Camerei Deputaților o inițiativa legislativă, a cărui inițiator sunt, alături de colegii mei deputați liberali, Sebastian Burduja, Dr. Nelu Tataru, Sabin Sărmaș si Cristian Tuță, care modifică articolul 138 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, astfel încât furnizorii de servicii medicale de specialitate să înregistreze, stocheze, prelucreze şi să transmită, atât în formă tipărită, cât şi în formă electronică datele colectate rezultate din activitatea proprie.

Măsura adoptată are un impact bugetar pozitiv pe termen mediu şi lung determinat de economiile de cheltuieli pe care le va produce la nivelul furnizorilor de servicii medicale, atât din punct de vedere birocratic, cât şi din perspectiva creşterii calităţii actului medical” a declarat deputatul PNL Cristina Vecerdi.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ