A venit pe lume primul copil născut prin programul de fertilizare in vitro, în România

0
131 vizualizari
views
Baby boy wearing diaper in white sunny bedroom. Newborn child relaxing in bed. Nursery for children. Textile and bedding for kids. Family morning at home. New born kid during tummy time with toy bear.

Natalia Intotero anunţă naşterea primului copil prin programul Naţional pentru Creşterea Natalităţii care a fost lansat în decembrie 2022.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, anunţă, marţi, naşterea primului copil prin programul Naţional pentru Creşterea Natalităţii care a fost lansat în decembrie 2022. Persoanele care nu pot avea copii beneficiază de un ajutor în valoare de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare in vitro.

Cu emoţie şi bucurie anunţ venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV. Din motive uşor de înţeles, familia nu doreşte să dea datele personale ale acestora, dar vă spun că acest copil este sănătos şi voinic, aducând o mare bucurie familiei. Doresc multă sănătate micuţului şi familiei! Succes tuturor celorlalte familii care fac parte din Programul Naţional FIV”, anunţă Natalia Intotero.

Continuarea acestui program, precizează ea, este o prioritate pentru Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Pentru 1 din 5 cupluri dorinţa de a avea un copil e un drum lung presărat cu sacrificii, pentru că aceste persoane care îşi doresc să devină părinţi luptă cu infertilitatea. Nu doar cauza medicală este un obstacol în a avea copii, ci şi cea financiară”, încheie Intotero.

Anterior, anunţul a fost făcut de fostul ministru al Familiei Gabriela Firea

„Faceţi cunoştinţă cu primul copil născut prin programul naţional pentru susţinerea natalităţii! Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtăşesc cu toată lumea. Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranţă pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinţi din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor. Felicitări părinţilor că au avut încredere în programul pe care l-am iniţiat în calitate de ministru al Familiei şi că nu au abandonat speranţa că prin proceduri medicale vor deveni părinţi. Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului şi au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinţii fericiţi ai unui băieţel sănătos şi vânjos”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ