Când e necesar tratamentul de canal la microscop și cum îți poate salva un dinte de la extracție

0
48 vizualizari
views

Tratamentul de canal la microscop este o procedură stomatologică modernă. În timpul lui, se folosește un microscop pentru ca medicul să beneficieze de o vizualizare detaliată a sistemului de canale radiculare ale unui dinte, așa cum aflăm și în prezentarea serviciului stomatologic din clinica din Brașov. Pe scurt, vorbim despre scoaterea nervului, necesară pentru curățarea și pregătirea dintelui afectat în vederea reconstrucției ulterioare.

Tratamentul de canal poate fi necesar în următoarele situații des întâlnite în cabinetul stomatologului.

Infecții acute ale pulpei dentare

Atunci când pulpa (țesutul moale din interiorul dintelui) devine infectată în mod sever, de obicei ca urmare a unei carii profunde sau a unui traumatism, tratamentul de canal la microscop poate fi recomandat pentru îndepărtarea infecției și salvarea dintelui.

Complicații în tratamentul de canal anterior

În cazul dinților cu canale radiculare complexe sau situații în care tratamentul de canal anterior a fost dificil sau incomplet, utilizarea microscopului poate permite stomatologului să identifice și să trateze problemele care ar putea fi trecute cu vederea în mod obișnuit. Mai mult, în unele cazuri, canalele radiculare pot necesita retratare sau refacerea tratamentului din cauza recidivei infecției. Microscopul ajută medicul să efectueze procedura cu precizie sporită.

De regulă, o complicație survenită pe canal provoacă durere și abces dentar.

Detectarea și tratarea microfisurilor dentare

Microfisurile sau fisurile mici în dinte pot fi dificil de identificat cu ochiul liber. Microscopul oferă o imagine detaliată, permițând medicului să observe astfel de probleme și să trateze dinții afectați, evitând deteriorarea structurii dentare odată cu trecerea timpului.

Cum poate tratamentul să salveze un dinte de la extracție?

  • Îndepărtarea infecției – tratamentul de canal îndepărtează pulpa afectată, eliminând astfel sursa infecției și prevenind răspândirea acesteia în țesuturile înconjurătoare.
  • Conservarea structurii dentare – în loc să extragă dintele, tratamentul de canal îl salvează prin curățarea și umplerea canalelor radiculare, menținând integritatea structurală a acestuia, așa cum citim și pe topdoctors.co.uk.
  • Prevenirea complicațiilor – tratamentul poate preveni complicații ulterioare, cum ar fi abcesele dentare, și poate conserva funcționalitatea și aspectul natural al dintelui.

După cum vezi, tratamentul de canal la microscop poate fi recomandat în diverse situații. Important de știut este că în acest fel poți salva un dinte afectat de o carie avansată sau de o altă afecțiune acută care, în mod normal, ar fi necesitat extracția. Reconstrucția dentară ulterioară presupune tratamente suplimentare, recomandate și aplicate de stomatolog – spre exemplu, structura dentară poate fi susținută de un pivot, iar lucrarea poate fi protejată de o coroniță dentară.

Este important să consulți un stomatolog, dacă ai simptome precum durere severă, sensibilitate la rece sau la căldură, umflături sau decolorarea unui dinte. În cabinetul specialistului vei beneficia de un consult amănunțit, dar și de tratamente personalizate pentru o bună sănătate orală.

Photo: Pexels

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ