Cablurile electrice și de fibră optică vor fi trecute pe sub pământ

3
2.098 vizualizari
views

Cablurile electrice și de fibră optică din zona Centrul Istoric vor fi trecute pe sub pământ la fel cum au fost trecută toată rețeaua de pe strada Măgurii până la sensul giratoriu de la Școala Germană. De asemenea, cei doi stâlpi de iluminat din sensul de intrare-ieșire Cetate Codlea vor dispărea, în locul stâlpului din „insulă” urmând să fie montat un ceas turn. Fațadele clădirilor (Muzeul Tradițiilor Codlene, Casa de Cultură și Restaurant Cetate) vor fi iluminate cu spoturi – proiectoare.

Lucrările celui mai important proiect de reabilitare din fonduri europene continuă, la acest moment fiind în pus în mare parte gazonul de iarbă, udat din plin pentru stabilizare.  Va fi montat și mobilierul urban, stâlpi și bănci (vezi foto model bancă din granit cu lemn de fag) și va fi foarte multă zonă verde, ne asigură constructorul. Cele două sensuri de mers pe care se vor deplasa autoturismele vor fi pavate cu piatră de granit.

Schimbările se pot observa deja (vezi foto) pe strada Măgurii, în fața Restaurantului Cetate. Vom reveni zilele următoare cu planul 3D al proiectului final.

DSC_0014 (Copy)
Bancă granit cu lemn de fag
DSC_0018 (Copy)
Stâlpi electricitate care vor dispărea

DSC_0010 (Copy) DSC_0006 (Copy)

Gazon Casa de Cultură
Gazon Casa de Cultură
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca , incet incet orasul incepe sa arate ca un oras european. Totusi cei care se ocupa cu plantatul pomilor in zona, sa aiba grija cum ii planteaza pt ca deja vantul a scos doi tei de pe Magurii si un arbust din fata de la Cetate . Daca se face o treaba sa o faca cum trebuie . Si inca ceva, str Magurii din Lunga si pana la giratoriul de langa magazinul Carmolimp , ar fi ideal daca ar ramane pietonala. Daca s-ar putea.

    • Sa facem pietonale si pe Consttutiei, Horia si Nordului si mai intram in cartiere dinspre Holbav prin Magura.
      Apropos, dl. Loga, asa-i ca nu aveti masina?!

  2. Efortul edililor orasului pentru ca acesta sa arate intr-adevar a oras, sunt sigura ca va fi umbrit de „spargatorii de seminte”, consumatorii de lichide si de fumatori. Ma doare sufletul cand vad mizeria si nepasarea celor care nu au nici cel mai elementar bun simt. A se vedea „curatenia” din jurul bancilor in zona blocurilor „Colorom”. Ce se poate face??!! Am incercat de mai multe ori sa imi spun parerea, am luat si atitudine, dar am fost insultata si nu inteleasa. De atunci mi-am zis sa nu ma mai intereseze, dar nu pot.

Comments are closed.