Brașovencele au cea mai modernă maternitate din România

0
16.777 vizualizari
views

La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Brașov (maternitate) a fost inaugurat noul corp al clădirii dotat cu aparatură de ultimă generație și condiții de excepție. Modernizarea maternității o situează pe primul loc din țară. În prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a prefectului Marian Rasaliu și a primarului Brașovului, George Scripcaru, a avut loc inaugurarea  investiției „Restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie din Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie”.

Lucrările au început în toamna anului 2015, având termen inițial de finalizare august 2016, cu posibilitatea de prelungire până în octombrie 2016. Finalmente, a fost nevoie de decalări suplimentare, atât pentru finalizarea lucrărilor care s-au dovedit a fi, pe alocuri, extrem de dificile și complexe, cât și pentru reglementarea tuturor aspectelor privind avizarea proiectului.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 29.839.479,01 lei.

De acum înainte, pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

„Inaugurăm corpul modernizat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea», o investiție de peste 5 milioane de euro care va face din Maternitatea Brașov un etalon de calitate și performanță a serviciilor medicale atât pentru spitalele

publice, cât și pentru cele private”, spune președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

Anul trecut, CJ Brașov a alocat Maternității un buget de 5.767.200 lei, din care 5.414.842 lei au reprezentat fonduri pentru dotarea cu aparatură de ultimă oră a clădirii modernizate. Printre cele mai importante achiziții realizate cu acești bani se numără: 12 paturi de terapie cu acționare electrică, bare laterale și tăblii detașabile, 7 paturi cu acționare mecanică și bare laterale, 22 paturi cu acționare electrică, 49 de paturi cu acționare mecanică, 6 monitoare pentru funcțiile vitale, 3 mese de operație cu funcții multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcțiile vitale, 2 sisteme de încălzire fluide, un microtom manual și rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, 2 mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2×630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanță, o stație centrală de monitorizare TI NN și 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor. De asemenea, a fost refăcut în totalitate covorul asfaltic din curtea spitalului.

Investițiile la Maternitate nu se opresc aici. CJ Brașov a elaborat proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «DR. I.A. Sbârcea» Brașov”, proiect în cadrul POR 2014-2020 care se află în faza de contractare.

Maternitatea Brașov, etalon de calitate și performanță – Info1Tv

Amintim că în anul 2013 vechiul corp de clădire al Maternității Brașov a fost cumpărat de Consiliul Județean de la Biserica Evanghelică, plata făcându-se eșalonat, începând din 2014, pe o perioadă de nouă ani, cu o rată anuală de 380.000 de euro.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic