Mihai Cîmpeanu mizează pe turism. Cum, ne-am întrebat?

0
2.493 vizualizari
views

Viceprimarul municipiului Codlea mizează pe turism când vorbește despre viitorul municipiului Codlea. La momentul actual Codlea nu este nici pe departe un oraș turistic. Nici măcar nu a participat la târgul de turism de la sfârșitul anului trecut, acolo unde Brașovul a avut stand-ul propriu și s-a mândrit cu obiective precum Bran, Râșnov, Făgăraș și Feldioara și Zărnești. Dar pentru că toate lucrurile au un început, trebuie să apreciem că Muzeul Tradițiilor Codlene și al Administrației împreună cu Cetatea Fortificată și Biserica Evanghelică, dezmorțesc ochiul turistului. Ochiul critic al localnicului spune însă că nu s-a investit în promovare și includerea în circuite turistice și că nici nu s-ar pune accent pe alocarea unor sume la aprobarea bugetului. Așadar, mai este mult până departe, dar haideți să vedem ce a declarat viceprimarul Mihai Cîmpeanu pe o rețea de socializare:

”Din punctul meu de vedere poziționarea geografică excelentă, dar și măreția naturii care ne înconjoară pot face din Codlea o minunată destinație turistică.
Zona Maial, Cetatea Neagră, Ștrandul sau Vârful Măgura reprezintă puncte de atracție pentru noi codlenii.
În prezent traseele montane către obiectivele menționate mai sus sunt marcate și sunt cunoscute de majoritatea locuitorilor municipiului nostru, însă noi ne dorim ca acestea să prezinte interes și să-i atragă și pe iubitorii de natură din alte zone ale țării.
Pentru ca un traseu montan obișnuit să devină un traseu turistic recunoscut de către Ministerul Turismului este necesară omologarea acestuia. 
Un prim pas pentru punerea în practică a acestui deziderat îl constituie amenajarea acestor trasee. Pentru aceasta, în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 29 ianuarie 2018, s-a votat pozitiv Proiectul de Hotărâre, inițiat de domnul primar Cătălin George Muntean, privind Aprobarea documentației „SF și PT amenajare trasee turistice” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției. 
Amenajarea traseelor montane existente în municipiul Codlea presupune: realizarea și montarea de semne turistice, realizarea și montarea de săgeți indicatoare, confecționarea de panouri informative, realizarea unor punte de popas, curățarea și nivelarea potecilor.
Traseele de drumeție montană existente în acest moment sunt:
– Codlea (poiana Mărul Dulce) – Cetatea Neagră;
– Codlea (Mărul Dulce) – Vârful Măgura Codlei;
– Codlea (poiana Maial) – v. Trei Izvoare – Vârful Măgura Codlei;
– Codlea (poiana Maial) – Ștrand;
– Ștrand – Vârful Măgura Codlei – Cetatea Neagră;
– Ștrand – poiana La Rușețu – Vârful Măgura Codlei.
În momentul în care traseele vor fi omologate de către Ministerul Turismului, Codlea va putea fi inclusă de către operatorii de turism în portofoliul lor de destinații turistice montane.
În viitorul apropiat ne dorim să inițiem un proiect de branding turistic al municipiului nostru și pentru aceasta orice ideea pe care o aveți, este bine venită.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic