Arta de a păcali oameni – Erwin Albu, un personaj uns cu toate alifiile

6
1.632 vizualizari
views

Divergenţele din ultima perioadă care au apărut ca urmare a publicării unor articole în care relatam adevăruri despre Erwin Albu, au scos în evidenţă faptul că nici în ceasul al 12-lea fostul consilier de Codlea nu are capacitatea de a-şi recunoaşte greşelile.

Mai mult de atât, acesta consideră ca s-a pornit o campanie de denigrare faţă de persoana sa. Consultând DEX-ul, am reţinut că denigrarea este înfăptuită atunci când afirmaţiile la adresa unui om sunt neadevarate.

Colac peste pupăză, vinovaţii sunt alţii, nu el. El recunoaşte ca nu este un sfânt, dar nu vorbeşte niciodată despre acuzaţiile ce i se aduc, arătând cu degetul înspre acuzator ca fiind în neregulă, invocând tradarea, încrederea în prieteni sau alte bazaconii.

“Uitaţi cum mă denigrează, a început ANTI-CAMPANIA ELECTORALĂ, v-am spus eu că vor încerca să lovească în mine”, spune în repetate rânduri demisionarul codlean. Este doar o modalitate ieftină de a îndrepta atenţia opiniei publice înspre acuzatori, cerşind susţinerea oamenilor pe care timp de un an “i-a ajutat” în campania de redeschidere a spitalului. În viziunea sa, este momentul ca cetăţenii să îl ajute după toată strădania lui, iar roadele muncii să îi fie recunoscute. Câti dintre locuitorii urbei îşi pot imagina că totul a fost premeditat, ştiind că va veni o zi în care ADEVĂRUL va fi scos la lumină?  La fel cum litera legii nu ţine cont de prietenii sau simpatii, nici timpul nu poate ascunde la infinit faptele unui om.

Ar fi fost de apreciat dacă el, răzvrătitul din Ţara Bârsei, ar fi dat dovadă de sinceritate în acest al 12-lea ceas, să fi ieşit cu aceeaşi portavoce în promenadă şi să spună: “Da, eu l-am susţinut pe primar în toate demersurile sale, eu am făcut multe învârteli în primărie, începând cu florile din oraş şi terminând cu  … o listă lungă precum un pomelnic. Dar regret şi îmi pare sincer rău.” Şi poate oamenii l-ar ierta fără să-i dea 2 ani cu suspendare cum a decis instanţa de judecată într-un dosar penal al acestuia.

În schimb, Erwin Albu nu face acest lucru, ponegreşte activitatea unui primar şi a întregii primării, urlă la edilul şef în văzul camerelor de filmat pentru a se da în spectacol, acuzându-l de incompetenţă şi îi cere demisia. Cu siguranţă i-ar fi tăiat capul în piaţa publică dacă legea ar fi permis, ori l-ar fi tras în ţeapă dacă mai trăia Ţepes Vodă. Cine? El, Erwin Albu, omul care i-a ciugulit din palmă primarului, la masa căruia a mâncat şi alături de care i-a fost bine, arată acum indignat înspre Codlea Info sau alte publicaţii, când, de fapt, problema este el însuşi.

Aceste lucruri Erwin Albu nu le mai vede, călcând totul în picioare în drumul său către ascensiunea politică.  Două lucruri pot schimba un om definitiv: gustul puterii şi frica de închisoare. Şi pentru că nu facem politică, am să spun doar atât: Nu mi-aş dori niciodată un asemenea Erwin Albu prieten.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

  1. Chiar daca domnu Ervin Albu a profitat de pe urma Primarului si a functiei pe care a detinut-o, este totusi unul din putinii care a avut curajul sa demisioneze. Altii lipesc de scaun si continua sa dea din cap, uitativa in jurul Codlei sunt multe egzemple precum Ghimbavul unde Primarii au facut ceva pentru Orasul lor si populatie, pe cind Codlea a ramas codas ore de ce ??
    Domnul Albu e incsa tinar si sper sa aiba puterea sa faca inca multe lucruri bune pentru orasul meu natal Codlea.

  2. Ce a spus dl.suca sa inteles foarte bine.Daca dl.marcel ii trebuie carte de gramatica……… (di aia nu merge treburile in Codlea-nu avem carte de gramatica)

  3. Fata de Ghimbav normal ca suntem „la pitici” pentru ca ei au atras investitori foarte multi , asta inseamna foarte multi bani la bugetul local pe cand la noi nu s-a mai deschis nici o fabrica pentru ca pe alesii nostri i-a interesat numai profitul lor personal si nu interesul municipului. Ati vazut pe undeva vreun anunt ca se scoate pamant in concesiune catre investitori de la primarie, dar intermediari se gasesc imediat , normal, investitorii au plecat, unde e parcul industrial de pe drumul Halchiului? daca te duci pa primarie sa te interesezi nu mai e loc, s-a vandut locul. Pe unde mergi prin Codlea, acolo e casa primarului acolo sunt case de vanzare de catre primar sa numai zic de teren de vanzare tot de catre primar, sau de catre pilele lui.

Comments are closed.