Cateva cuvinte, cu drag. Dincolo de aparente

3
2.053 vizualizari
views

Ne privim unii pe altii si nu intotdeauna reusim sa ne citim sufletele. Dar doamna psiholog Dorina Pop are intotdeauna rabdarea sa asculte ce au de zis ceilalti, ba chiar provoaca destainuiri neasteptate. Si pentru ca ne-a scris atat de frumos, m-am gandit ca randurile acestea vor avea ecou in sufletele dumneavoastra, ale cititorilor Codlea-Info:

,,Mărturisesc cu o oarecare jena că, deşi sunt cetăţean al oraşului Codlea de aproximativ 13 ani, n-am privit dincolo de aparenţe decât de câteva ori.

O  dată în perioada când comunitatea era plină de speranţe,  alimentată de promisiunile celor care îşi doreau o funcţie electorală. Pentru aceasta, mulţumesc celor care au zâmbit sincer şi mă bucur pentru cei care şi-au văzut visele împlinite.

O  altă dată când am întâlnit-o pe Letty – o fată cu suflet minunat, care a transpus cu mare succes în practică experienţele acumulate de-a lungul anilor şi, mai ales, cea care a înţeles nevoia copiilor de-a-şi petrece o bună parte din timpul unei zile într-un mediu favorabil dezvoltării acestora din toate punctele de vedere. Felicitări Letty şi sunt convinsă că ai stabilite repere sănătoase pentru munca la care ai purces, de aceea şi satisfacţiile vor fi pe măsură.

Am mai privit dincolo de aparenţe când am realizat parteneriate educaţionale cu Liceul Simion Mehedinţi. Am văzut atunci pasiune, dăruire, satisfacţie, putere de a o lua din nou şi din nou de la început. Mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat.

Ultima revelaţie de a vedea dincolo de aparenţe mi-a declanşat-o un grup de oameni deosebiţi. O fată Lore, o fată Corina, un băiat Ovidiu. Acest grup înseamnă Codlea, înseamnă că suntem, şi nu că existăm, înseamnă că iubim, că dăruim, că apreciem, că putem să realizăm fiecare dintre noi tot ceea ce ne dorim.

Am aflat de la fiecare dintre cei numiţi şi ce fac dincolo de aparenţe.

Dragilor, mulţumesc că existaţi, vă rog a mă ierta că n-am avut ochi pentru voi până acum, dar niciodata nu e prea târziu.

Am înţeles din discuţiile cu voi că sunteţi din ce în ce mai însetaţi şi că, cu cât vă hrăniţi sufletul, cu atât vă este mai sete. Lăsati-mi privilegiul ca din când în când să vă fiu eu paharnic şi să vă ostoiesc setea.

Am atâtea a vă arăta din şcoala unde îmi desfăşor activitatea. Sunt atâţia copii frumoşi şi talentaţi. Împreună să le desfacem cât se poate de mult aripile spre bine şi frumos. Să-i ajutăm să zboare, să-i ajutăm să fie oameni. Să-i sprijinim să privească dincolo de aparenţe, să vadă ce frumos e omul!

Mulţumesc !”

Dorina Pop

Prof. psiholog – Şcoala Generală nr. 3 Codlea

Va multumim, draga noastra colaboratoare, pentru dorinta de a ne impartasi ganduri si experiente profesionale si de viata. Fie ca acest articol sa fie primul pas pe un drum plin de flori.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Si eu va multumesc ca existati……sunt la 3 – 4 mii de km departare dar asta nu v-a oprit sa imi fiti prieteni, sa imi daruiti atata emotie si atatea bucurii…M-ati facut sa plang de bucurie…..si mi-ati dat sansa sa va am aproape …sunteti printre cei mai speciali oameni din viata mea. Generosi, curati, sensibili….Stiu ca nu ii place lui Ovidiu dar…….VA MULTUMESC ! Ca existati si ca sunteti aproape de mine si mi-ati facut loc in sufletul vostru.

  2. Felicitările mele celor care au timpul să se mai gândească la sufletele şi educatia oamenilor în lumea asta atât de materialistă şi în primul rând mă refer la educatoare, învăţătoare, profesori şi psihologi. Aceşti oameni, deşi au o muncă foarte importantă aceea de a forma caractere, de a ne arăta modelele de urmat în această societate zbuciumată, sunt respectaţi, plătiţi şi apreciaţi tot mai puţin. Dar nu în ultimul rând merită apreciaţi şi cei de la Codlea info, fiindcă munca lor de a ne ţine la curent cu evenimentele din oraşul nostru nu este tocmai uşoară.

  3. Felicitari tuturor celor care tin pulsul orasului prin Codlea info, felicitari doamnei psiholog Pop,multumiri doamnei psiholog Pop pentru toate mesajele ce stau in spatele acestor minunate cuvinte adresate noua, tuturor, si care ar trebui intr-adevar sa privim in jurul nostru si dincolo de aparente.Cu drag, Letitia

Comments are closed.