Aproape 200 de milioane pentru Fundația Rafael numai din licitația tablourilor Patriciei Muntean

3
2.674 vizualizari
views

O  premieră absolută în orașul de la poalele Măgurii, a fost balul de caritate organizat de către Primăria Municipiului Codlea, în scopul strângerii de fonduri pentru Fundația Rafael.

Peste 170 de persoane au dat curs invitației administrației locale de a lua parte la acest eveniment, oameni din toate categoriile sociale și din toate domeniile de activitate, care au înțeles mesajul pe care primăria orașului l-a transmis, motto-ul fundației de altfel: ,,Împreună putem crea o lume specială”. Gazda balului de caritate, Restaurant Exotic Palace, o frumoasă locație de 4 stele, manageriată de Constantin Zdrob.

Sistemul gândit de Cătălin Muntean, prin care a reușit să atragă acești oameni, a fost pe cât de simplu, pe atât de eficient. Petrecerea unei seri relaxante într-un cadru ambiental plăcut, bine organizat, pentru care o persoană platea 100 lei costul unei invitații, în care era inclus un meniu pregătit atent de maeștri bucatari. Programul, de asemenea, avându-i din partea casei pe binecunoscutul artist Marinică Ferdelas și pe solista Cristina Bondoc, concurentă la Vocea României. Prin prezenta celor 170 de persoane, s-a acumulat un fond de donație către Fundatia Rafael în sumă de 6800 RON, bani rezultați din diferența de cost per meniu, acesta fiind în mod normal de 60 RON. Restaurant Exotic Palace a dăruit suma fundației.

Dar pentru că în mare măsură invitații au fost din cercul intreprinzatori, afaceriști sau demnitari,  în cadrul balului a fost organizată o licitație de tablouri realizate de Patricia Muntean, cea a cărui talent la numai 13 ani a fost recunoscut la expoziția din Galeriile Kron-Art. Încă de la debut, Patricia Muntean și-a manifestat dorinta de ajuta Fundația Rafael, iar momentul balului a fost prilejul ideal de a concretiza.

Aproape 200 de milioane de lei au scos din buzunare invitații prezenți. Gestul acestora de a licita tablouri care au pornit de la 2 milioane și au ajuns până la 25-30 milioane, reliefând nu neaparat valoarea tablourilor, cât importanța colectării unei sume serioase de bani  pentru a veni în sprijinul Fundației Rafael. Acești oameni potenți financiar au demonstrat că banii au o mai mare valoare atunci când îți pasă de semeni.

Invitații au putut asculta colindele qvartetului prezent în deschiderea serii, au asistat la o reprezentație de dansuri de societate a dansatorilor profesioniști Darius Jecu și partenera sa Ioana și s-au lăsat vrajiți de muzica Biancăi Dumitru, care a interpretat două piese deosebite în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Claudiu Ștaier, noul președinte al Fundației Rafael, vădit emoționat, a mulțumit tuturor participanților pentru susținerea fundației.

Bal caritabil pentru Fundatia Rafael (VIDEO HD)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

 1. Frumos, omenesc, apreciabil si pentru alte asemenea manifestari.!!!
  Nu apreciez in schimb, modul de EXPRIMARE a fondurilor de caritate stranse !!! . As aprecia exprimarea in MONEDA cu care cumparam si vindem zi de zi . Mai lasati milioanele !!!

 2. Este de apreciat faptul, ca si in orasul nostru se pot organiza
  asemenea evenimente.
  Felicitari organizatorilor, felicitari Patriciei Muntean, felicitari celor care
  au facut donatii, pentru ca sunt alaturi de semenii nostrii, defavorizati
  de soarta.

 3. […] Cu mult bun simț și coloană vertebrală, Cătălin Muntean, primarul ales, nu s-a lăsat influențat de ieșirile în decor ale lui Albu, care au trecut de sfera realului, pe considerentul că acele persoane cu dizabilități nu trebui să sufere. Mai mult de atât, în afară de fondurile alocate pentru Fundația Rafael care reprezintă jumatate din necesarul fundației, acesta a mai organizat și un bal caritabil în iarna lui 2012, suma de peste 200 mil lei vechi colectată fiind direcționată către beneficiari (vezi aici). […]

Comments are closed.