Aeroclubul teritorial Brașov – Deschiderea anului de zbor 2012

0
3.183 vizualizari
views

iacari1031

Sâmbătă 25 februarie, ora 10, la sediul Facultățiide Aeronave, corpul V, et. 4, Aeroclubul  Teritorial Brașov ,,Iosif Șilimon’’organizează  deschiderea oficială a anului de zbor 2012. Tot la această data se vor încheia înscrierile la cursurile de zbor pentru disciplinele planorism, parașutism, zbor cu avioane ultraușoare.
Cursurile teoretice pentru admiterea la zbor se vor desfășura în zilele de sâmbătă si duminică in locațiile comunicate de conducerea aeroclubului teritorial.

,,Pe partea de competiții de aeromodele, vom găzdui în acest an două campionate naționale și o etapă de calificare la planoare cu motor electric. Vom găzdui de asemenea festivalul HobyConstruct, și în plus, vreau să organizăm noi un festival spre sfârșitul verii.
Mai multe vom discuta, în mod sigur, la prima întâlnire. Până atunci să așteptăm cu răbdare „colțul ierbii”, să putem scoate din nou avioanele la zbor.’’
a declarat domnul Stelu Cojocaru, comandantul aeroclubului, pe pagina de internet www.rhcforum.ro.
În cadrul Aeroclubului Teritorial Brasov funcționează 5 secții aeronautice, unde se poate opta pentru o serie de cursuri aviatice, cele două unițati din județul Brașov oferind atât suportul teoretic cât și practic pentru urmatoarele activități:

1. Aeromodelism

post-23-1187632417Sectia de aeromodelism funcționează la aerodromul Sânpetru, fiind compusă din două grupe: Grupa Juniori, cu vârste între 5 si 16 ani, condusă de profesorul voluntar Vasile Pop și Grupa Old Boys, cu varste de peste 16 ani, condusă de profesorul voluntar Feldiorean Ioan.
Antrenamentele și zborurile se desfășoară pe aerodromul Sânpetru, unde s-a amenajat o pistă de iarbă și este în proiect amenajarea unei piste de aeromodele captive.

2. Planorism

Activitatea de planorism se desfasoara în ambele locatii, avand un suport tehnic compus din doua automosoare (un automosor TOST la Sânpetru si un automosor RABA la Ghimbav), ambele dotate cu echipamente SKYLAUNCH, un avion remorcher PZL-104 Wilga, planoare de scoala IS28B2, planoare de antrenament precum si performantele IS29D2, Iantar, Discus. Anual, în perioada octombrie – decembrie, la Aeroclubul Teritorial Brasov se organizeaza competitii de zbor în curenti ondulatorii, zborurile din aceasta categorie efectuandu-se preponderent în zona masivelor muntoase Bucegi si Piatra Craiului .
Aeroclubul Teritorial Brasov a fost de asemenea gazda multor competitii de nivel national sau international, cea mai reprezentativa fiind etapa de calificare a FAI Sailplane Grand Prix 2011.

3. Zbor cu aeronave ULM

Instructia la aceasta disciplina se realizeaza pe aeronave ULM de tipul Festival sau Ikarus C42, elevii obtinând la final calificarea de pilot ULM. Instructia în zbor cu aceste aeronave se efectueaza în prima faza pe Terenul de Zbor Ghimbav si se continua, simultan si pe Aerodromul Sânpetru. Tot de pe aceste aerodromuri, pilotii licentiati pot efectua raiduri de instructie sau de antrenament spre diverse aerodromuri sau terenuri de zbor de pe teritoriul tarii.

4. Zbor cu aeronave cat. IV Kestrel2417

În cadrul acestei discipline, cursantii pot obtine calificarea de pilot privat (PPL-Privat Pilot Licence) pe aeronave de Cat. IV de tipul IAR-46S si Zlin 142. De asemenea, cei care detin cel putin calificarea PPL pot învata si obtine autorizatia pentru zborul acrobatic pe aeronave Zlin 526, Zlin 142 si Extra 300S, iar pilotii profesionisti detinatori ai calificarii CPL pot obtine autorizatia de pilot remorcher sau lansari parasutisti.

5. Parasutism

În cadrul acestui sector se poate urma un curs de calificare parasutist, sau se pot efectua salturi de agrement în tandem, cu instructor calificat, de la înaltimea de 3000 – 3500 metri. Tot aici, parasutistii licentiati care nu sunt membri ai lotului judetean al Aeroclubului Teritorial Brasov pot efectua, contra cost, salturi de la înaltimi si cu parasute corespunzatoare calificarilor pe care le detin.
Aeroclubul Teritorial Brasov are în dotare parasute de scoala MANTA 290, MANTA 240, SOLO si PILOT, parasute de înalta performanta PARAFOIL precum si parasute tandem SIGMA.

Procedura de inscriere pentru cursurile de formare:

Pentru inscrierea la cursurile teoretice si practice de formare se vor urma etapele:

Etapa 1:
– Se completeaza de catre candidat fisa de inscriere in baza datelor de pe documentul de identitate;
– Se informeaza toti candidatii despre examinarile la matematica si la fizica pentru admiterea la cursurile teoretice – examenele se vor da la nivelul clasei a 9-a primul semestru cu o dificultate care sa acopere necesarul de cunostinte pentru a intelege material predata, a perioadei de pregatire teoretica si modul de ocupare a locurilor gratuite.

Etapa 2:
– Examenul de admitere la cursurile teoretice;

wilga Etapa 3:
– Dupa promovarea examenului de admitere la cursurile teoretice candidatii trebuie sa completeze cererea de inscriere si sa achite taxa de inscriere de 15 Euro;
– Candidatii trebuie sa aduca o copie a documentului de identitate;
– Candidatii trebuie sa aduca o adeverinta de la medicul de familie ca sunt apti sa desfasoare activitati de pregatire fizica;
– Candidatii trebuie sa aduca consimtamantul parintilor in prima zi de curs – valabil pentru tinerii cu varsta mai mica de 18 ani.

Etapa 4:
– Cursuri teoretice specifice pentru fiecare disciplina;
– Examinarea teoretica (toate disciplinele) si de aptitudini fizice (pentru candidatii parasutisti);
– Dupa promovarea examenului se va completa dosarul candidatilor cu certificatul medical – minim clasa a 2-a
– Se va completa cererea de legitimare;
– Se va completa declaratia de acceptare a asigurarii;

Etapa 5:
– Emiterea aprobarilor de zbor.

sursa: www.aeroclubulbrasov.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic