În perioada 17 – 20 Noiembrie 2016, Consiliul Județean Brașov (CJBV) va participa la Târgul de Turism al României (TTR ediția de toamnă) ca partener al Autorității Naționale de Turism (ANT) pentru promovarea Convenția Carpatice și a ofetei turistice județene pentru perioada de iarna 2016 – primavară 2017.
Prezența Județului Brașov la Târgul de Turism ala României are în vedere:
Standul Brasov – ANT pentru promovarea ofertei județului Brașov alături de repreznetanți ai Centrelor Nationale de Promovare Turistică din Județul Brașov.
Conferința ”Managementul Destinației Carpații României„ – 17 Noiembrie 2016, între orele 14 – 18
Standul Brasov – ANT
Brasovul va avea la dispozitie in cadrul standului ANT o masa de discuții/prezentare și două bancuțe, ce vor fi puse la dispozitie de Metal Creativ.
ANT își dorește să promoveze România prin intermediu unui concept nou, care pune accent pe tehnologiile din domeniul digital. De aceea, în standul de anul acesta va exista un singur desk, cel al ANT. Consiliul Județean Brașov va avea un infochisoc cu monitor cu ecran touch-screen LCD si sistem audio, care va fi colantat cu brandul ROMANIA, logo Conventia Carpatica si logo Judetului Brasov. Aici turistii pot viziona filmulete ale obiectivelor din zona Brasovului.
Totodata, pentru a integra promovarea Județului Brașov în conceptul dorit de ANT ei ne propun să folosim tehnologia high tech. Pe scurt, în standul ANT, se montează o plasmă, împreună cu o canapea. Ideea ANT & Visit Bed sună astfel: de la Brașov, un ghid va transmite live, de 3 ori, timp de 15-20 minute un tur/obiectiv principal prezentând diverse monumente, atracții turistice sau vorbind despre traditiile principale ale zonei. Timpul în stand va fi împărțit între cele două destinații prmovate de ANT în această manieră de live-uri, Brașov și București, pe parcursul tuturor zilelor de târg. De exemplu vom începe transmisiunea din Brașov la ora 11 și va dura 20 min urmate de 5 minute de întrebări din stand și răspunsuri venite de la ghid/invitați apoi vom avea o pauză de 15 minute timp în care vor rula 2 clipuri de prezentare a zonelor Brașov și București. Apoi va urma Bucureștiul la ora 12 până la ora 12:45 pe același model ca Brașovul. Gândirea ANT & Visit Bed este de a avea 3 transmisii din Brașov și 3 din București pe zi, timp de 3 zile conform agendei atașate.
Conferința ”Managementul Destinației Carpații României„
În data de 17 noiembrie 2016, între orele 14-18, Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, organizează Conferința „Managementul Destinației Carpații României”, eveniment în cadrul Târgului de Turism al României.
În cadrul conferinței va fi prezentată viziunea comună a Autorității Naționale pentru Turism și a Consiliului Județean Brașov cu privire la Managementul Destinației Carpații României, prin sprijinirea Platformei de Coordonare a Turismului Durabil a Convenției Carpatice.
La întâlnire vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale, ai centrelor de informare turistică, instituțiilor culturale, mediului academic, agenți economici membri ai Camerei de Comerț și Industrie, ai asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul turismului, precum și reprezentanți mass-media.
În anul 2006 România a devenit țară semnatară a Convenției Carpatice, adoptată la Kiev, în data de 22 mai 2003. Obiectivul general al Convenției îl reprezintă cooperarea pentru păstrarea și dezvoltarea durabilă a Carpaților în vederea îmbunătățirii calității vieții populațiilor locale și a conservării valorilor naturale și culturale, iar aderarea la Convenție a creat cadrul general de cooperare în diverse domenii precum conservarea biodiversității, amenajarea terioriului, managementul resurselor de apă, agricultură și silvicultură, transport, turism, industrie și energie.
În 2014 a fost adoptată Strategia pentru Turism Durabil în Carpați și s-a decis dezvoltarea Platformei de Coordonare a Turismului Durabil, ca un mecanism comun care să sprijine implementarea Protocolului pentru Turism Durabil. În anul 2015, A.N.T. alături de Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov a depus oferta de găzduire la Brașov a Platformei de Coordonare a Turismului Durabil.
În 2016, la întâlnirea Grupului de Lucru pe Turism a Convenției Carpatice, desfășurată la Brașov între 12-14 aprilie, s-a decis crearea a 3 (trei) Centre pentru Turismului Durabil în România (Brașov), Polonia și Ucraina. În luna noiembrie a acestui an, Județul Brașov a semnat cu Autoritatea Națională de Turism un protocol de colaborare privind înființarea și funcționarea Centrului Brașov din cadrul Platformei de Dezvoltare a Turismului Durabil în Carpați.
Conferința „Managementul Destinației Carpații României” este cuprinsă în cadrul programului mai larg pe care A.N.T. îl derulează sub egida Convenției Carpatice. Prin încheierea acestui protocol de colaborare Județul Brașov își consolidează pozitia de leader in promovarea si implementarea obiectivului general al Convenției Carpatice în România. Pentru o implementare de succes a Protocolului privind Turismul Durabil, precum și a Strategiei acestuia, asumate de România prin ratificarea Convenției, am considerat oportun constituirea unui nucleu strategic de parteneri, pentru a creiona impreuna cadrul de lucru și activitatile specifice necesar a fi intreprinse.