Grupul informal de tineri „Împreună” reprezentat de Sorina Carmen Rimbu din Braşov anunţă lansarea proiectului „On this road together”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Tineret în Acţiune” (Sub-Acţiunea 1.2, Iniţiative ale Tinerilor). Proiectul se va desfăşura în perioada 1 mai 2011 – 31 ianuarie 2012 în municipiile Codlea şi Braşov.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unor ocazii prin care tinerii cu şi fără dizabilităţi să se cunoască, să interactioneze, să colaboreze, să-şi dezvolte încrederea şi stima de sine şi astfel să-şi crească capacitatea de întelegere, acceptare si toleranţă unul faţă de celălalt.
Obiectivul general al proiectului va fi atins cu ajutorul următoarelor obiective specifice:
– Îmbunățirea comunicării dintre cei 10 tineri cu dizabilități și cei 10 tineri fără dezabilități, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, din municipiile Brașov și Codlea, până la finalul proiectului;
– Dezvoltarea încrederii si stimei de sine la nivelul celor 20 de tineri cu și fără dizabilități, din municipiile Brașov și Codlea, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, până la finalul proiectului;
– Eliminarea prejudecăţilor reciproce existente în rândul celor 20 de tineri cu și fără dizabilități, din municipiile Brașov și Codlea și crearea unei atitudini pozitive față de diferenţele fizice, intelectuale si comportamentale dintre acestia, până la finalizarea proiectului;
– Dezvoltarea abilităților sociale la nivelul celor 20 de tineri cu și fără dizabilități, din municipiile Brașov și Codlea, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, până la finalul proiectului; Stimularea colaborarii și cooperarii dintre cei 20 tineri cu și fără dizabilități din municipiile Brașov și Codlea, prin crearea unor situații de învățare prin metode de educație non-formală, pana la finalul proiectului.
Obiectivul general al grupului informal îl reprezintă înființarea unei organizații de tineret care va urmari initierea si implementarea unor programe/proiecte pentru includerea tinerilor cu oportunități reduse, folosind metode si instrumente de educatie non-formala.
Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 20 de tineri din cadrul grupului tinta, dintre care 10 tineri cu dizabilitati intelectuale si asociate si 10 tineri fara dizabilitati, 10 fete si 10 baieti.
Beneficiarii indirecti vor fi colegii, prietenii beneficiarilor directi, familia acestora si comunitatea in care traiesc, municipiile Brasov si Codlea.
Prin urmare, proiectul nostru vine în întâmpinarea nevoilor grupului ţintă prin crearea unor ocazii prin care tinerii cu şi fără dizabilităţi să se cunoasca, să interacţioneze, să colaboreze, să-şi dezvolte încrederea şi stima de sine şi astfel să-şi crească capacitatea de întelegere, acceptare şi toleranţa unul faţă de celalalt.
Cei care doresc sa participe la acest proiect pot lua legatura cu managerul proiectului, datele de contact le aveti mai jos.
Manager proiect – Sorina Carmen Rîmbu / Tel. 0755.120.650 / e-mail rimbu_sorina@yahoo.com .