Sub lupă!Alba-neagra cu codleanul prost de bun şi credul

51
4.510 vizualizari
views

Acţiunile din ultima perioadă din oraşul Codlea au avut un puternic ecou la nivel naţional. Lider de imagine incontestabil, nimeni altul decât Erwin Albu, consilier local. Fiecare manifestaţie de protest pentru parcări, spital şi mai apoi pentru defrişarea zonelor împădurite, şi-a găsit susţinători în rândul codlenilor. Fiecare dintre aceştia, asimilând informaţia aşa cum a fost ea prezentată, s-a simţit îndreptăţit să îşi exprime indignarea. Cum şi pentru ce anume până la urmă, rămâne o enigma chiar şi pentru simpatizanţi, toţi cei aflaţi de fiecare dată în promenada oraşului.

Ce se ascunde probabil în spatele acestor acţiuni civice, am să încerc să exemplific cu simple raţionamente logice ultima acţiune de acest gen, raţionamente care dispar atunci când privim lucrurile în ansamblu, nu în detaliu, sau când nu deţinem toată informaţia.

Prima versiune a acţiunii “Defrişarea”.

Au existat câteva defrişări ilegale în zona Măgurii, defrişări de care Erwin Albu a aflat şi a pornit o intensă campanie de stopare a acestora. Aflat în zona Str. Brazilor când maşina cu lemne a coborât din padure, Erwin Albu a oprit transportul, blocând drumul de acces cu maşina proprietate personală şi anunţând poliţia că are loc o ilegalitate. Cu riscul de a fi amendat , dar şi acceptând prin acţiunea acestuia să fie umilit şi jignit de către patronul firmei, victimă a conjuncturii de situaţie, se opune ca simplu cetăţean, protestând faţă de tăierile de arbori. Posteaza chiar si un film pe YouTube cu înregistrarea acţiunii.

Opinia publică reacţionează: “Revoltător! Hoţii ne fură pe faţă şi ne ameninţă fară ruşine, iar poliţia s-a înhăitat cu ei!” Datorită acestei intervenţii, a doua zi firma este nevoită să îşi retragă utilajele şi să plece, iar Erwin Albu este felicitat pentru reusită.

Filmare de catre Erwin Albu cu amenintarile

Dar cum ar fi dacă am vedea lucrurile din altă perspectivă?

A doua versiune a acţiunii “Defrişarea”.

Desigur că toata lumea ştie că, unde-i lege, nu-i tocmeală. La fel se făceau şi tăierile de copaci, fiind vorba despre defrişari controlate. Erwin Albu ştia despre transportul ce urma să aibă loc a doua zi, la fel de bine cum ştia că firma implicată încheiase un protocol pentru acea zi cu primaria, protocol prin care firma se obliga să repare drumul pe unde urma să treacă având mai mult de 3,5 T. Şi mai ştia că firma deţinea un permis de liberă trecere şi de exploatare forestieră, având autorizaţie până în 2012. Astfel de activităţi de tăiere şi transport au mai avut loc şi anterior, toate făcându-se cu respectarea legislaţiei în vigoare, în baza unui protocol, pentru a permite firmei să îşi transporte materialul lemnos.

Erwin Albu speculează aceste informaţii, induce un adevărat circ în ziua respectivă, forţează uşor limitele încălcând legea prin blocarea drumului, conferindu-şi astfel notorietate, dar şi prin faptul că îl face pe patronul firmei de transport să îl ameninţe, tocmai datorită faptului că acesta se simţea neputincios în faţa unui “simplu cetăţean”, cu toate că poliţia aflată la faţa locului constată legalitatea activităţii firmei şi aplică legea, cerându-i lui Erwin Albu să debocheze drumul. Evident, după terminarea lucrărilor de defrişare şi efectuarea transportului, firma îşi strânge utliajele chiar a doua zi şi pleacă de bună voie.

Ce trebuie să reţinem şi este spus în repetate rânduri chiar de Erwin Albu, este următorul lucru:

“Cetăţenii Codlei nu trebuie să se lase manipulaţi, ei trebuie să beneficieze de o corectă informare, să conştientizeze şi să facă alegerile pe care le consideră potrivite.”

P.S.  Materialul următor îl va avea ca protagonist pe Marius Moldoveanu.

Totul despre oraşul tău!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

51 COMENTARII

 1. Nu m-am bagat sa comentez de cand citesc ce scrieti dar se vede ca redactia voastra incepe sa faca treaba de profesionisti . Bravo !

 2. Varianta a doua are foarte multe greşeli uşor de demontat. Îmi pare rău că Ovidiu Stan nu a avut intenţia să urmărească detaliile şi a lansat un astfel de material, care deşi doreşte promovarea unei analize publice, aruncă în public informaţii dovedit false ca variantă de lucru. Ovidiu Stan putea/trebuia înainte de toate să prezinte datele reale ale problemei, documentat.

  1. Vă rog să îmi citiţi blogul erwinalbu.blogspot.com. Acolo puteţi vedea când şi cum am atras atenţia asupra problematicii defrişărilor.
  2. Vă rog să înţelegeţi că în cadrul Consiliului Local s-a dispus blocarea tuturor transporturilor peste 3,5 tone în zonă. Primarul, în dispreţul tutror, a dispus eliberarea unui permis de liberă trecere firmei. Asta a fost revoltător şi NU AM AVUT CUNOŞTINŢĂ DE ACEASTA.
  3. Pădurea este în litigiu, în procedură de retrocedare către primăria Codlea. Nu trebuia Direcţia Sivică să înceapă defrişările.
  4. Tăierile, deşi acoperite de acte legale, fiind rase (defrişarare), sunt în detrimentul comunităţii noastre. Pădurea nu este deloc putredă cum afirmă beneficiarii.
  5. Totul se face fără transparenţă. Asta acuz şi clamez.
  6. În ROMÂNIA, cine dezvăluie nereguli clare şi grave, este aruncat cu pietre. Cine le face, stă departe de dispreţul oamenilor şi râde, ba aruncă denigrări despre cel care le strică ploile. Se pare că era mai bine să constatăm că au oareşce acoperire legală (deşi până acum,datorită lipsei TOTALE de transparenţă, nu am putut vedea pe ce acte se bazează această tăiere „legală”, nici eventuale protocoale, ci doar că permisul de liberă trecere e legal semnat de un primar care una promite oamenilor, montează cu doar două zile înainte indicatoare de restricţii de tonaj, şi după aia semnează repede un permis de liberă trecere.

  AM OBOSIT SĂ TOT DAU EU SOCOTEALĂ ÎN URMA DEZVĂLUIRILOR MULTOR NEREGULI. S-AR PUTEA SĂ VĂ UREZ SĂ TRĂIŢI BINE ŞI SĂ ÎMI VĂD DE TREABA MEA. ASTA SE DOREŞTE? E MAI BINE CA ERWIN SĂ TACĂ?

  • nu trebuie sa taci ……….ca sint multe lucrusoare ascunse faci bine ce faci ai vazut domnul politiot cum tinea cu ei?speram in un oras mai frumos si mai oxigenat( oricum e frumos) da avem nevoie de padure si de persoane cinstite…………………………………………………………………………………

 3. Mda…ce ramane de comentat, mai nimic. Sper doar ca Erwin sa nu se fi jucat cu buna credinta a noastra, a parintilor si bunicilor nostrii.
  Stai sa vezi ce se umfla in pene dl Marius, desi nu ar trebui pt ca URMEAZA cel mai tare articol, pe care chiar il astept cu nerabdare :))

  • Bun articolul! O privire de ansamblu,din afara,obiectiva, asa cum ne-au obisnuit cei de la Codlea-Info. Legat de problema defrisarilor,cele doua povesti se potrivesc pana la un punct, iar sfatul lui Erwin care apare in articol este relevant pentru a face diferenta.Il apreciez pe Erwin ca isi face datoria de consilier si totodata de cetatean al acestui oras, dar trebuie sa-si insuseasca si criticile si micile greseli. Nu trebuie sa taci,Erwin, dar uneori trebuie sa privesti si din afara situatia…Astept articolul despre Marius Moldoveanu!

 4. Nu pot decat sa spun ca mi-a placut forma articolului. In ceea ce priveste defrisarile asa zis „ilegale” …
  1. Eu insumi am taiat o gramada de padure, totul cu acte in regula si platind masa lemnoasa in avans.
  2. Consiliul local nu are nici o treaba cu aprobarea transporturilor speciale, pt aia avem primarie.
  3. Toata padurea din zona trebuie curatata , in parte prin defrisari, problema e sa obligam ocolul Brasov sa repopuleze.
  4. Ca sa vina padurile la Codlea de la Bv trebuiesc HOTARARI JUDECATORESTI si acte de cadastru si nu hotarari ale CL. Daca CL isi aroga asemenea drepturi comite o ilegalitate.

  Atrag atentia ca NU SUNT DE PARTEA celor care defriseaza, dar „imbratisand copacii” nu se comite decat alta ilegalitate, pana una alta cei care taie au acte in regula…
  Cu stima
  Dorin Saramet

  • Eu nu am zis/scris o clipă că defrişărilesunt ilegale. Aici apare altă problemă a articolului. Dar atrag atenţia că nici nu am văzut actele astea legale, deşi am cerut în calitate de consilier primăriei să ne pună la dispoziţie documentaţia (respectiv să o ceară de la Direcţia Silvică) cu privire la defrişări.
   „Îmbrăţisând copacii” nu se comite absolut nicio ilegalitate. Este un semnal de alarmă, că dorim transparenţă şi exploatarea raţională dovedită ştiinţific a pădurii codlene.

   • Da la o anumita perioada si padurile trebuiesc curatate .in loc se fac plantatii. Nu puteti acuza de taieri ilegale fara documente.
    Dumneavoastra spuneti adio padure nu?.
    Noi spunem adio sere. Ce ziceti?

 5. Si patronu firmei nu este tot un „simplu cetatean”? El are mai multe de zis sau are un grad mai mare in societate numai ca este patron de firma. Din articol partea a doua reiese de parca erwin nu are voia sa zica acolo nimica ca el este un simplu cetatean si ceilalti sunt peste el.
  Si nu cred ca erwin este asa de naiv incat crede ca el face totul perfect. Stie si el ca mai face cateva greseli, si poate se gandeste si el dupa o actiune sau alta ca putea sa faca altcumva sau ca a gresit in anumite lucruri. Nimeni nu este perfect, fiecare face greseli. Si erwin zice numai pararea lui nu obliga pe nimeni sa sustina parerea lui. Lumea trebuie singura sa se intereseze de alte lucruri sai sa analizese lucruri din mai multe vederi daca chiar se intereseasa de un anumit lucru.

 6. „padurea-i putreda toata” , ca fac prieteni cu putreziciunii, asta-i problema dragi concetatenii 😀 ca nu e putreda, si militia vine cu soluti de gradinita poftim cultura ………… incompetenta domnilor

 7. complimenti Erwin ai reusit sa salvezi o parte din padure pacat ca nu gindesc multi ca si tine multumim lui Dumnezeu ca esista persoane ca tine complimenti

 8. Vazand deznodamantul, pot sa zic ca sunt si mai mandru ca am participat la aceste actiuni impotriva defrisarilor.

 9. Ovidiu , cati oameni atatea religii , zic eu ! Eu o sa incerc sa nu-mi exorcizez creierul sa mai pun o versiune 3 a celor stipulate in articolul tau .
  Scopul , scuza mijloacele !

  Concluzia mea pentru ambele variante : Felicitari Erwin si tuturor celor care au avut curajul de a pune un picior in strada la fata locului, pentru a grabi oprirea defrisarii padurii . Daca : „pădurea este în litigiu, în procedură de retrocedare către primăria Codlea”. NORMAL e ca ” Nu trebuia Direcţia Sivică să înceapă defrişările. ” . Daca codleanul nu iesea la drum , mai taiau vre-o 2 luni in ritm ” legal ” deci NESANATOS padurea !

  Cand aveti timp , mergeti la strand in capat la lacul 2 faceti dreapta si urcati vre-o 150 m pana ajungeti pe loc drept , si daca sunteti acel om care s-a bucurat de verdele primavaratic al padurii care ne inconjoara , o sa vi-se taie respiratia si nu de oboseala ….

 10. La lume nu poti sa le faci niciodata pe plac. Daca nu face primaru si primaria ceva nu este bine, daca vine apoi cineva care vrea sa faca ceva si poate sa schimbe ceva poate prin alte metode dacat practicate pana acuma iara nu este bine. Lumea gaseste intotdeauna ceva de criticat indiferent cine, ce si cum.

 11. Buna ziua,

  Vad ca multi vorbesc despre defrisari si padure. As dori sa Va atrag atentia ca padurea trebuie curatata exact ca dantura unui om. Daca este stricata sau imbatranita trebuie curatata, inlocuita.
  E usor sa iti dai cu parerea despre asemenea lucruri dar eu Va spun ca am taiat IN GERMANIA sute de mii de mc de lemn si toata lumea (inclusiv verzii) era fericita. Fenomenul este mult mai complicat decat credeti, iar in Brasov este extrem de greu sa tai ceva care nu e marcat cu grija.
  Dorin

  • De ce nu se face totul transparent? Documentaţia amenajamentului silvic ar trebui să fie pusă la dispoziţia publicului larg. Nici acum nu se ştie exact ce se întâmplă acolo. AUZIM doar că se taie legal. Nu contest că au acte, dar normal este să se facă publice, nu să fie secret de stat.

   Nu e curios cum Direcţia Silvică s-a grăbit să taie pădurea, chiar dacă va fi retrocedată până la urmă primăriei Codlea? Pardon, pădurea nu va mai fi retrocedată, ci doar versantul chelit, urmând ca sarcina împăduriiri să cadă probabil tot pe lopeţile voluntarilor…

   • Nu va exprimati pe ceea ce nu stiti.
    Spune cand ati participat dumeavoastra ca voluntar la plantat puieti in padure.
    Hai sa fim seriosi

  • Daca padurea se taie cu cap si se inlocuiesc pomi cred ca nu este nici o problema. Si nu cred ca era lumea fericita ca ati taiat voi pomi in germania, eu am alta experienta cu oameni din germania. Si de partidul verde imi lipseste cuvintele.

  • Buna, Dorin!

   „padurea trebuie curatata exact ca dantura unui om.”
   Tu cand mergi la dentist pentru o carie, iti scoate toti dintii din gura? Incepe medicul cu cei din fata ca sa aiba loc sa scoata si maselele? Nu cred! :))
   Toti suntem de acord cu reintinerirea si curatarea padurii, dar nu asa!

   • Asa este padurea trebuie curatata ca si dantura unui om si daca ai fi fost in padure ai fi vazut ca erau marcati toti copacii indiferent de varsta lui sau sanatatea lui .S-a defrisat RAS adica total, n-a scapat nici un copac de alfel aveau marca asa cum s-a putut vedea si in imaginile filmate de televiziuni.Ai fost acolo sau comentezi doar ca sa te bagi in seama?

  • Am fost in padure si am vazut.Toti arborii indiferent de sanatatea lor sau varsta lor erau marcati cu foarte mare grija pentru o taiere rasa asa cum se poate dovedi prin filmulete si daca nu ne crezi pe noi cei care am fost si am vazut vino si tu data viitore.Implca-te nu comenta de pe margine, vino cu noi, avem nevoie de toti cetatenii orasului. Chiar toata lumea are o afacere? Nu mai vrea nimeni sa pastram ce avem? Intre legalitate si ilegalitate sub un maldar de stampile si semnaturi nu este nici o difrenta, asa s-a intamplat sa dispara padurile tarii.Unde-or fi oare?

 12. @Sentiment, din ce am citit eu in dosarul procesului, s-a propus ca Directia Silvica sa nu execute nici o actiune de defrisare pana se termina procesul, dar instanta nu a fost momentan de acord, poate se vor razgandi la noul termen pe 7 iunie, deci pana atunci daca o fac se pare ca au dreptul …

  • tot LEGAL se poate da dreptul (cu concursul autorităţilor) lui X să îşi construiască casă în promenadă lângă Cetatea Evanghelică… sau pe Mărul Dulce, să aibă privelişte frumoasă. Aţi fi de acord? Doar e legal!

   • Dupa parerea mea Directia Silvica are doar padurea, nu si strada Brazilor, deci este nevoie si de acordul nostru, iar noi la randul nostru trebuie sa fim reprezentati exemplar de catre primaria Codlea, daca nu este asa, spiritul civic trebuie sa isi faca datoria si sa le atragem atentia alesilor nostrii ca nu este corect !

    • … d le Robert, si multora dintre voi iertati-ma ca sunt in opozitie de ceva timp, trebuie sa existe si un echilibru al puterilor heheheh,,,,

     Salut initiativa privin portejarea mediului natural mai ales ca acesta creatie e facuta de Dumnezeu sa ne bucuram de ea dar ce vreau sa completez este urmatorul fapt, puterea civica trebuie comasata intr o forma juridica cu un statut si act constitutiv in forma de asociatie sau fundatie,si ca sa respectam Legea si reglemetarile privind potejarea mediului natural va solicit sa cititi atributiile institutiei abilitate …GARDA DE MEDIU …..sa controleze sa amendeze si sa protejeze mediul natural la sesizarea cetatenilor .

     • Stimate domn Marius Moldoveanu atata vorbesti de lege ,incat tind sa cred ca esti primul care va cadea in pacate si te vei lovi de ea mai repede decat,,prevede legea”,daca scopul tau este sa lupti pentru spital,de ce ai trecut de cealalta baricada? care este scopul tau? noi am reusit de am strans o mana de oameni….si ai venit tu si ai dat cu muci-n fasole,pe romaneste spus.Defapt interesul este unu singur,SPITALUL,dar al tau interes defapt ,care este frate?Mie imi este rusine de ceea ce faci tu,rusine sa-ti fie si tie.Daca renuntai pur si simplu de frica era ok,dar ca lucrezi miseleste……rusineeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! A si inca ceva ,nu-l mai implica pe DUMNEZEU in marsaviile tale.

     • Obiectul discutiei noastre pe acest site in momentul de fata distinsa d ra sau d na, codleanca ,este legat de defrisari de abuzurile anumitor institutii si de procedura legala de a solutiona acest exod al defrisarii a mediului natural.

      Ce va intereseaza si ce solutii puteti sa propuneti nu va abateti de la subiect .

      DACA AVETI CEVA PERSONAL CU MINE VA INVIT LA UN DIALOG DECENT DESCHIS SI RESPECTUOAS PE BLOGUL PERSONAL.

     • inainte de garda de mediu, MM, trebuie sa faci reclamatie la Primaria Mun. Codlea. Ei rezolva atat de repede, incat garda de mediu nici nu te mai ia in seama!

 13. @ Dorin, S-AU TAIAT COPACI FALNICI SI SANATOSI !!! Daca ai timp sa arunci o privire acolo in locul cu pricina, sunt marcati aproape toti pomii tineri, batrani… de la mic la mare; nu mai stii ce e legal si ce nu :))

  • Madri, imi pare rau ca te contrazic: copacii sunt insemnati si numerotati, nu marcati. Marcajul se face de catre un expert, un inginer silvic. O lovitura de topor si un numar cu marker-ul, pot face si eu.
   PS. Astept cu nerabdare articolul urmator.

   • Pai si a fost acolo un expert ca sa vada ce pomi trebuie taiati si care nu, sa faca verificarea?

    • Salut initiativa pentru ocrotirea mediului natural si ma alatur tuturor proiectelor bune care deservesc bunastrea vietii si cresterea calitativa, ma lupt pentru ele insa toate demersurile trebuie facute in baza unei proceduri institutionale nicidecum altfel, ma intelege ti?

     D -le consiler trebuia sa stiti urmatoarele aspecte legale privind institutia autorizata si atributiile acesteia a Garzii Nationala de Mediu.

     1 Verifica sesizarile cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare in domeniul protectiei mediului;

     2 Controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator, si aplica sanctiuni contraventionale prevazute de legislatia in domeniul protectiei mediului;

     ·3 Controleaza modul in care sunt respectate prevederile actelor de reglementare privind protectia mediului,

     ·4 Propune organului emitent in urma sesizarii …..adica Ocolului Silvic BRASOV suspendarea sau anularea actelor de reglementare emise cu nerespectarea prevederilor legale;

     ·5 Constata faptele ce constituie contraventii si aplica sanctiunile contraventionale in domeniul protectiei mediului, ………etc … soryy copy paste asta e .

 14. Intr-o societate democratica exista libertate de exprimare pe care o sustin si o respect, insa trebuie facuta distinctia clara intre fapte si judecati de valoare.

  • corect!!! dar asta intr-o societate democratica, insa, din pacate, noi suntem intr-o societate politieneasca si nu se aplica ce spui matale!

  • Judecata buna vine in urma experientelor rele, iar acestea vin in urma judecatii rele.

 15. decat sa va certati … mai bine faceti o initiativa de reimpadurire ::: EU sunt dispus sa donez doi puieti … daca vine fiecare cu cate unul sau doi puieti atunci se pot reimpaduri si alte locuri defirisate de pe magura … suntem doar in anul volutariatului… cine este dispus sa-mi urmeze exemplul? astept raspuns concret. Fapte nu discutii.

 16. Mai bine veniti si luptati pt drepturile voastre,nu mai stati si judecati pe aici ca babele! SUNTETI BUNI DE COMENTAT,DA VENITI IN PROMENADA LASILOR SI LUPTATI PENTRU SANATATEA VOASTRA.SAU VA E FRICA? HAI PE EI FRATICA,CA NU SE MAI POATE,NU FITI LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASIIIIIIIII.RUSINE CELOR CARE STAU IN CASA SAU PE LA COLTURI SI SE COIESC DE FRICA.RUSINEEEEEE LASILORRR!!!

 17. cred k cel mai indicat ar fi sa cautam solutii logice si rationale care sa va poata trezi din somn codleni dragi. este municipiul vostru, ganditiva ce se v-a intampla dak vor inchide de tot spitalul?
  s-au daca padurea v-a fi defrisata total.
  nu trebuie sa credeti tot felul de bazaconii scoasa d unul si de altul.credeti in propriile voastre puteri si in CODLEA. SPERANTA ULTIMA MOARE CODLENI DRAGI

 18. Datorita actiunilor d-lui Albu casa mea de pe strada Brazilor a ramas la liziera padurii, nu doar la poalele unui deal (defrisat). Uitandu-ma in urma la cele ce s-au intamplat in ultimul timp in orasul nostru constat cu amaraciune ca d-nul Albu este singurul consilier cu sange in instalatie, care are curajul sa se ridice in picioare si sa bata cu pumnul in masa atunci cand situatia o cere.
  De asemenea oameni avem nevoie in Codlea pentru a mai avea ce lasa copiilor nostri.
  Respectele mele Erwin Albu.

 19. Dragul meu Ovidiu Stan. Pot sa-ti spun dragul meu pentru ca am de gand sa nu te felicit pentru articolul tau ci chiar mai mult sa-ti atrag atentia ca sub o forma sau alta (n-as spune insa rau intentionat) ai atras, manipuland, folosind o forma usoara de persuasiune, (poate ca nu poti procesa anumite evenimente in profunzime) oprobriul public asupra lui Erwin Albu.Am sa recunosc public ca am fost alaturi de el in diferite ocazii ce solicitau prezenta cetatenilor orasului( de altfel Erwin a fost si singurul interesat direct in rezolvarea problemelor noastre ale tuturor) Intrebarile mele legate de acest articol al tau sunt: tu faci parte din tabara celor interesati sa pierdem actul medical gratuit atat de necesar in orasul nostru? Presupun ca vrei sa candidezi la o functie publica si atunci obligatoriu ai nevoie de succese( interpretand actiunile lui Erwin Albu, ar putea fi un succes) sau doar iti exersezi abilitatile scriitoricesti, lingvistice, gazetaresti caci despre abilitatea de analiza in profunzime nici nu poate fi vorba. Eu personal te invit la una dintre actiunile cetatenesti.Orasul chiar are nevoie ACUTA de prezenta fiecaruia dintre noi.Pana atunci iti doresc spor in activitatea ta si reflecteaza in timpul liber la expresia ” daca vrei sa cunosti un om, da-i o functie de raspundere”

 20. Se pare ca s-a spus tot. As vrea doar sa precizez ca am fost alaturi de Erwin Albu in situatiile cand orasul a cerut acest lucru. Ovidiu Stan cand ai scris acest articol? Pe ce te-ai bazat? Nu te-am vazut la nici o actiune. Nu ai convingerea ca ai nevoie si tu de actul medical in oras? Tu nu mai ai nevoie de padure? Ai bani sa-ti platesti parcarea cand mergi cu copilul la scoala sau la banca? Pai cine voiai sa le obtina pe toate astea? Daca nu era Erwin cine crezi tu ca lupta? Se pare ca faci parte din tabara celor care vor sa castige spitalul privatizandu-l.Sau iti exerciti abilitatile lingvistice dobandite la orele d-nei Peter? Poate cele gazetaresti? Desfiintandu-l pe Erwin Albu si atragand oprobriul public asupra lui? Asta este solutia sa putem civiliza orasul? Cand o sa te vad la actiunile cetatenesti atunci poti pune mana pe tastatura si posta ce vrei dar incearca (atat cat poti ) sa analizezi in profunzime daca si tu ai nevoie de spital de padure de parcari gratis si mai ales cum le obti, pana atunci RUSINICA!

  • Anisoara, ca un baiat educat ce sunt, ma vad nevoit sa iti raspund. Nu pentru ca nu am spus deja cum stau lucrurile sau ca nu mi-am exprimat clar punctul de vedere, ci pentru a-ti spune doua lucruri.

   1. Daca erai atat de interesata de ce se scrie despre Erwin Albu ai fi citit de mult timp acest articol.

   2. Am fost prezent la majoritatea actiunilor lui Erwin Albu, chiar si atunci cand frigul ne-a inghetat oasele in curtea spitaluiui, iar tu nu ai fost.

   Eu nu inteleg ca actiune cetateneasca sa adun 3 gunoaie din centru cu o hartie pe spate , pe care sa scrie „Salvati spitalul din Codlea”. Ce unii pot considera ca fiind masuri disperate, eu le vad ca simple actiuni de tip „fanfaronada” . Iar in padure, daca imi amintesc bine, eu am fost cel care s-a cocotat pana sus sa va filmeze si sa va fotografieze imbratisand copacii.

   Sper ca ai inteles pe ce m-am bazat cand am scris acest articol. 🙂

 21. Ovidiu, te-ai grabit sa-mi raspunzi si nu am convingerea ca ai procedat bine.Daca ai rabdare, rezerva-ti o saptamana, dupa care citeste ce ai scris in articol si daca mai ai chef si timp, raspunde-mi si mie. La punctul 1 am sa-ti spun ca nu am avut placa de baza doua luni(mea culpa) dar un raspuns oricat de tarziu ar veni consider ca este tot o reactie. 2 Este drept ca am lipsit la doua actiuni in curtea spitalului ( n-am stiut pur si simplu, stiam doar de cele anuntate in promenada) spun clar la ce se organiza in cursul saptamanii nu am participat fiindca nu am stiut, n-o poti lua ca fiind rea vointa. 3. daca nu poti intelege ca fiind o actiune cetateneasca (adunarea a nu stiu cantitatea gunoaielor) ce intelegi prin actiune cetateneasca? 4 Fiindca ai fost prezent la actiunile la care tu susti ca ai fost si ti-ai indreptat armele asupra celor prezenti pe mine personal ma determini sa ma retrag, astfel dand posibilitatea celor care au interese opuse cetatenilor sa-si le indeplineasca. Ideea este ca nu vreau sa intru nici intr-o disputa de idei cu tine si nici sa ajung sa-mi reprosezi tu sau altcineva mie care am fost la majoritatea actiunilor atitudinea mea cetateneasca, ti-am atras atentia asa cum cred ca este corect asupra faptului ca n-ai procesat bine iar articolul tau trebuia sa aibe alta directie si un alt final. Punctul meu de vedere ramane in continuare valabil.

  • Anisoara, stii ca esti obositoare? Dar ti-am cerut eu sa iti justifici actiunile? Sa te scuzi? Cea care a ridicat degetul ai fost tu, Anisoara, indreptandu-l inspre mine. Apoi, daca eu consider ca am facut o analiza obiectiva prin care cetateanul este dator sa discearna si sa traga concluzii, tu imi povestesti moartea caprioarei de dna Peter, in 3 acte?? Ce legatura are? Tu numesti asta obiectivitate? Care arme? Impotriva cui? Iti pare ca mi-am propus sa dau cu Erwin de pamant? Sunt argumente si contraargumente, doua situatii diferite, nimic altceva.

   Daca scriam de Marius Moldoveanu sunt convins ca nu luai atitudine, i-ai mai fi dat si vreo replica „de dulce”, iar tu numesti tot ce am scris eu „scrieri nefondate, fara o baza, ca nu m-ai vazut la actiuni” . Ce sa zic, mersi. Ai un stil foarte interesant de a-mi atrage atentia. Si ca sa inchei, articolul meu are o directie corecta, realista, nu una dorita de X sau Y. Multumesc!

 22. „Protocol prin care firma se obliga să repare drumul pe unde urma să treacă având mai mult de 3,5 T.”

  Da si padura cine o mai repara.
  Avem ceva ce cei de la Mare nu au si noi o distrugem.

  Murim noi si inca 1..2…. generati pana va fi la loc padura.
  Am ajuns chiar asa sa nu ne mai pese de nimic.

Comments are closed.