Cele mai citite cărţi în acest an la Biblioteca Vie

2
1.385 vizualizari
views

Şi în acest an “Biblioteca Vie” a atras un număr mare de cititori la Centrul Cultural “Reduta”, locaţie în care s-a desfăşurat acest eveniment. Cele mai citite cărţi vii au fost gay-ul şi persoana privată de libertate, dar şi astrologul şi yoghinul. Avantajul oferit de citirea unei cărţi vii în comparaţie cu studierea clasică a unei cărţi de bibliotecă este dată de faptul că cititorul interacţionează cu cartea vie, adresându-i acesteia întrebări pentru a afla direct răspunsurile care îl interesează, iar cartea se poate raporta prin răspunsurile sale la nivelul cititorului.

Pentru a veni în ajutorul cititorilor, a societăţii în general, şi pentru a asigura o mai mare transparenţă  în ceea ce priveşte activitatea lucrătorilor de penitenciare, Asociatia de Servicii Sociale SCUT, cea care a organizat “Biblioteca Vie”, cu sprijinul administratiei Penitenciarului Codlea, a deţinut în premieră în acest an cartea “Lucrător de penitenciare”, reprezentată de Ovidiu Stan din cadrul Serviciilor de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Datorită faptului că penitenciarul ca şi institutie cât şi munca desfăşurată de angajatii acestuia au fost subiect tabu în ultimii ani, interesul cititorilor, dar mai ales al celorlalte cărţi prezente la “Biblioteca Vie” a fost mare, întrebarile fiind din cele mai diverse.

Cât de periculos este să lucraţi între deţinuţi?

V-aţi confruntat cu evenimente care să vă pună viaţa în primejdie?

Care este atitudinea deţinuţilor faţă de cadrele penitenciarului, în general?

Ce programe desfăsuraţi pentru reabilitarea persoanelor custodiate?

Care sunt atuurile unui agent de penitenciare?

Sunt câteva din cele mai frecvente întrebari care şi-au găsit răspuns în rândul cititorilor.

Biblioteca Vie – Mai 2011

Ediţia “Biblioteca Vie” din acest an s-a bucurat de un real succes, având o bună organizare, cărţile participante acoperind în mare parte toate domeniile de activitate, dintre acestea făcând parte cărţi precum “Sas Transilvanean”, “Muzeograf”, “Ziarist”, “Dictionar”, “Nigerian”,”Persoana cu dizabilitati”, “Ateu”,  fiind o adevarată provocare şi de un real folos persoanelor dornice de cunoaştere.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Felicitări organizatorilor şi sponsorilor acţiunii. Numai prin comunicare se poate scăpa de intoleranţă. Biblioteca Vie este un moment fericit. Încă o dată felicitări.

  2. […] Vezi și ediția a 2-a Biblioteca Vie din 2011 […]

Comments are closed.