Turneul Cetăţilor la Codlea

0
1.268 vizualizari
views
Turneul Cetatilor 2011
Turneul Cetatilor 2011

Turneul Cetatilor 2011
Turneul Cetatilor 2011

Pe 27 mai 2011,  cu ora 14.30 la cetatea fortificata din Codlea, va incepe desfasurarea a celei de-a patra etape a Turneului Cetăţilor, un proiect educational sustinut de Consiliul Judetean Brasov, Primaria Codlea, Biserica Evanghelica  si comunitatea sasilor din Codlea.

Elevii celor opt echipe participante, printre care si echipa din Codlea, se vor intalni in fiecare cetate aleasa. Gazdele vor prezenta si vor vizita impreuna cu jucatorii obiectivele turistice ale localitatii respective. Echipele se vor deplasa apoi la locul unde se vor desfasura meciurile pentru sedinta tehnica. Aici  se vor desfasura meciurile . Din acest proiect face parte si concetateana nostra dra. profesoara Basca Roxana, care a facut tot posibilul ca in acest an, cetatea fortificata din Codlea sa fie una din cele 6 locatii ale  proiectului.

Unul din obiectivele competitiei este cunoasterea istoriei tarii Barsei. Al doilea obiectiv a fost promovarea unui sport remarcat in istoria domeniului prin prima medalie olimpica a Romaniei obtinuta in 1924 la Jocurile Olimpice de la Paris. Rugby tag este o forma noncontact a jocului de rugby, oferind foarte mare placere si distractie atunci cand il joci si este foarte usor sa il inveti si sa il predai. In absenta terenurilor cu iarba din curtile scolilor, rugby tag este o alternativa perfecta pentru a practica jocul de rugby. Ideea este ca elevii sa invete regulile de baza ale acestui sport si sa fie atrasi de frumusetea rugbyului. Acest turneu va ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare intre elevii diferitelor comunitati, formarea unei atitudini de respect, responsabilitate, munca in echipa. Cunoasterea istoriei comunitatilor prin care a trecut caravana sportiva a imbinat spiritul competitiei sportive cu dorinta de explorare si cunoastere. Acest tip de activitate interdisciplinara este mult mai util in educatia elevului eliminand o eventuala monotonie a unei discipline”, spune profesorul brasovean Daniel Petrule, initiatorul proiectului.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic